Wachten op nieuwe trainer, stadion verbouwd

Door Wesley Verboom
SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Een upgrade van het stadion, de zoektocht naar een nieuwe trainer en het aantrekken van nieuwe spelers. De verloren finale om promotie naar de Eredivisie tegen De Graafschap ligt nog vers in het geheugen, maar achter de schermen is Almere City alweer druk bezig met het nieuwe seizoen dat op 2 juli begint.

Het kunstgras in het Yanmar-stadion wordt momenteel vervangen door echte sprieten. (Foto: Wesley Verboom)


Op die dag staat de eerste training gepland. Voor die tijd moet de club nog een nieuwe trainer contracteren. Aanvankelijk leek City te gaan verrassen met ex-Heerenveen-coach Jurgen Streppel, maar dat ketste af.
Als City-directeur John Bes wordt gevraagd wanneer de club een opvolger van Jack de Gier, die historie schreef door de finale van de play-offs om promotie naar het hoogste niveau, steekt hij van wal. “De reden dat het wat langer duurt is, omdat we zeker willen weten dat de nieuwe trainer perfect bij onze ambities past”, verklaart Bes. “Lang zijn wij er ook vanuit gegaan dat De Gier (naar NEC, red.) zou blijven, maar 2 juli staat er sowieso een trainer voor de groep.”
Op trainersgebied maakte de club al een slag door Jong Almere City FC-trainer Ivar van Dinteren een fulltime contract te geven, waardoor hij ook assistent wordt bij het eerste. In een eerder stadium werd technisch directeur Robert Maaskant al aangetrokken.

Gras


Momenteel wordt er ook hard gewerkt aan een upgrade van het Yanmar-stadion. In fases wordt dat uitgebouwd naar ongeveer 5500 plekken. Momenteel wordt de kunstgrasmat vervangen voor echte sprieten en wordt er zowel in het stadion als op het hoofdveld van de jeugdopleiding led-verlichting geplaatst. Bes: “Daarnaast hopen we komende zomer de vip-tribune wederom uit te kunnen breiden, maar dat is nog afhankelijk van een aantal externe factoren. Wel wordt er hoe dan ook een tribune geplaatst bij het Academy-veld.”
Uiteindelijk wil City een tribune bouwen met twee kanten, één voor het stadion en één voor het hoofdveld van de jeugdopleiding met geïntegreerde horeca units. De laatste stap (planning zomer 2020, red.) is het dichtmaken van de hoeken.

Beloftenteam promoveert


Het beloftenteam van Almere City is afgelopen weekend gepromoveerd naar de 2e divisie. De terugwedstrijd tegen JVC Cuijk in de finale van de nacompetitie werd met 1-3 gewonnen. Daarmee komt Jong Almere City slechts één divisie onder de Jupiler League te spelen tegen de allersterkste amateurclubs van Nederland.

Artikel geplaatst op: 12 juni 2018 - 09:38

Gerelateerd

Delen