Meepraten over veiligheid in eigen wijk

ALMERE - De Almeerse Veiligheidstour is van start gegaan. 8 juni op de markt in Haven en 10 juni tijdens de Almere City Run. Het doel van de Veiligheidstour is om input te verzamelen voor het nieuwe veiligheidsplan voor de komende vier jaar. Wat vinden bewoners op het gebied van veiligheid belangrijk en welke zaken moeten worden aangepakt of hebben extra aandacht nodig?
Burgemeester Franc Weerwind vind het belangrijk in de stad zichtbaar en aanspreekbaar te zijn voor inwoners. “Het doel van onze Veiligheidstour is, dat we op een laagdrempelige manier met Almeerders in gesprek komen en beeld krijgen wat voor hen relevant is. Onze inwoners zijn de ogen en oren in de stad, dat kunnen wij niet alleen. Het is fijn dat we op deze manier op allerlei vlakken input krijgen om ons nieuwe veiligheidsplan vorm te geven.”
Het veiligheidsteam gaat dit keer met de nieuwe ‘BuurtBolide’ on tour langs verschillende evenementen en markten om met zoveel mogelijk inwoners van Almere in contact te komen. Bewoners wordt gevraagd mee te denken hoe gezamenlijk de problemen in de wijk aangepakt kunnen worden. De gesprekken met bewoners, het nieuwe coalitieakkoord, de input van veiligheidspartners en de uitkomst van de Veiligheidsmonitor- Wijkpeiling 2017 vormen de basis voor het nieuwe vierjarige veiligheidsplan. Dit plan is de opvolger van het Actieprogramma 2015-2018.
De 'BuurtBolide' is verder nog te vinden tijdens de volgende evenementen

- 16 juni Festival Poort Sociaal (14.00-17.00 uur)
- 28 juni weekmarkt Almere Buiten (10.00-13.00 uur)
- 30 juni Keti Koti Festival (15.00-18.00 uur)
Kijk op www.veilig.almere.nl voor de laatste actuele stand van zaken. De Veiligheidsmonitor-Wijkpeiling 2017 is te vinden op: www.wijkmonitoralmere.nl
Artikel geplaatst op: 05 juni 2018 - 16:27

Gerelateerd

Delen