Muzikale vertelling over migratie, gezien vanaf Mars

HAVEN CENTRUM – Aardse vluchtverhalen bekeken vanaf Mars. Wat als de plekken waar je je altijd veilig waande, over niet al te lange tijd niet meer bestaan? Hoe kun je je het beste voorbereiden op het vertrek vanaf je moederplaneet? Hoe neem je afscheid? Wat neem je mee? Kun je je elders weer thuis voelen? Theatergroep SPACE en De Nachtdienst maakten er de muzikale vertelling ‘SOS EARTH – 99% weerbaar’ van. Donderdag 17 mei om 20.30 uur te zien in theater Corrosia aan de Markt.

 

De muzikale vertelling ‘SOS EARTH – 99% weerbaar’ neemt in een wat als-scenario op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep. Om te voorkomen dat de aarde onleefbaar wordt, wordt de mensheid over Mars en de aarde verdeeld.

SPACE, De Nachtdienst en het publiek nemen de taak op zich om een eerste modelkolonie te stichten op Mars. Hoe vermijden we dat we op Mars dezelfde fouten maken als op aarde? In een reeks praktische oefeningen voor weerbaarheid, gegeven door ervaringsdeskundigen die weten hoe het is huis en haard te verlaten, krijgen we de kans op een ‘reality check’.

SOS EARTH – 99% weerbaar is een intergalactische overlevingscursus. In de leegte van de rode planeet worden we teruggeworpen op wat ons bindt, want zonder elkaar redden we het niet. Tegelijkertijd gaat de voorstelling over hoop. Op Mars kan de mensheid opnieuw leren nadenken.

 

Kaartjes kosten tussen de 13 en 16 euro. Meer info en een trailer van de voorstelling is te zien op www.cultureelcentrumcorrosia.nl.

Artikel geplaatst op: 09 mei 2018 - 14:57

Gerelateerd

Delen