Theatergroep Art Loca speelt ‘Heartcore’ in Reigers Inn

STAD CENTRUM – Theatergroep Art Loca speelt vrijdag 18 mei en vrijdag 29 juni de voorstelling ‘Heartcore’ in Reigers Inn aan het Weerwaterplein. Een hartverwarmende voorstelling over liefde en vriendschap, over aansluiting zoeken en erbij willen horen, over de pijn van afwijzing en de kracht van een stevige knuffel.
‘Heartcore’ is een voorstelling over liefde en vriendschap, gespeeld door mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat over Mike, een jongen met een groot hart. Hij wil zijn grote hart met iemand delen maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. (Foto: aangeleverd)

Art Loca staat voor Art, Love & Care. De stichting biedt creatieve dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, onder andere op het gebied van theater en muziek. “Bij Art Loca kunnen zij hun talenten ontplooien en zichzelf ontwikkelen, waardoor ze makkelijker kunnen meedraaien in de maatschappij”, aldus oprichter en manager Mieke van Dijk. “Maar mensen met een beperking hebben ook van nature al kwaliteiten die zij kunnen inzetten voor de samenleving. Zij doen namelijk alles echt vanuit hun hart en zijn in staat direct een hart-tot-hart-connectie te maken. Daar kunnen veel mensen nog wat van leren.”
Hartwerkers

Art Loca heeft onlangs de Hartwerkers-groep in het leven geroepen. De ‘Hartwerkers’, acteurs en artiesten met een verstandelijke beperking, geven workshops en spelen theatervoorstellingen om andere mensen ook te leren hoe zij meer ‘van hun hoofd naar hun hart’ kunnen gaan. Zij worden hierin begeleid door enthousiaste vrijwilligers en een professionele regisseur. Kijk voor meer informatie over de Hartwerkers en de workshops op hartwerkers.com.
De voorstelling ‘Heartcore’ is vrijdag 18 mei en vrijdag 29 juni te zien in Reigers Inn aan het Weerwaterplein 3. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via info@artloca.nl. Regie: Chantal Demarteau
Artikel geplaatst op: 09 mei 2018 - 15:30

Gerelateerd

Delen