'Met helder weer zie je de Domtoren'

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
STAD CENTRUM – Het prachtige uitzicht valt direct op als je het appartement van Bart Overbeek en Melinda de Wolff binnenloopt. Samen met Melinda’s zoon Tim (18) en Barts dochters Ming (18) en Milou (15), wonen ze op de achttiende verdieping van het gebouw ‘Side by Side’ aan het Weerwater. “Met helder weer zie je de Domtoren in Utrecht”, aldus Bart. "Ook de zendmast van Hilversum, de nieuwe brug over de A1, de Zuidas en Durgerdam zijn goed te zien. Dichterbij kijk je uit over Stedenwijk en Muziekwijk en zie je in de verte het kasteel. Met de verrekijker kun je zelfs vliegtuigen op Schiphol zien landen."

Bart Overbeek en Melinda de Wolff wonen op de achttiende verdieping van het gebouw ‘Side by Side’ aan het Weerwater. (Foto’s: Fred Rotgans)


Het stel woont sinds twee jaar in het appartement. “Het gebouw staat hier al een jaar of tien. Ik wilde hier vijf jaar geleden al wonen”, aldus Bart. “Toen Melinda en ik elkaar leerden kennen hadden we allebei een eigen huis met een tuin. Maar als ik na een lange werkweek thuiskwam stond het gras weer hoog. We zochten iets waar we samen oud konden worden, alles gelijkvloers. Maar de woningen die in dit gebouw in de verkoop kwamen waren schaars. Dus deden we bij alle woningen die we leuk vonden briefjes in de bus.” En met succes. “Van de eigenaar van dit huis kregen we een berichtje dat, als we dit huis wilden hebben, we gelijk langs moesten komen. Want hij had al een afspraak met een makelaar om het huis in de verkoop te zetten. Melinda heeft het huis niet eens gezien. Ik ging kijken en ik stuurde Melinda foto’s. Toen hebben we het gelijk gekocht.”
Het huis werd flink verbouwd. “We hebben het hele huis gestript. We wilden het helemaal naar onze eigen smaak maken. Al het bouwafval moesten we met de lift naar beneden brengen. Dat was een flinke klus. De keuken was heel lang, dus van een deel van die ruimte maakten we een vierde slaapkamer voor mijn dochter Ming. Zij heeft de mooiste slaapkamer. Vanuit haar hoogslaper kijkt ze uit over het Weerwater."

Voorraadkast


Wonen in de stad was een bewuste keuze. “Ik wilde hier graag wonen omdat ik het fijn vind om in de stad te wonen”, aldus Bart. “Het uitzicht en de hoogte vind ik prachtig. Je ziet in deze regio niet veel appartementengebouwen van deze hoogte. Hierboven wonen we rustig. Beneden zit in de Foodpassage direct een grote supermarkt. Daarmee hebben we de grootste voorraadkast van Almere. Ik hou van de levendigheid. Het centrum van Almere, met de winkeltjes en de terrasjes vind ik écht leuk."

Levend schilderij


De eettafel vindt het stel de fijnste plek in huis. “Je kunt daar aan twee kanten naar buiten kijken. Je leeft hier met het weer mee. De prachtige lucht lijkt soms wel een levend schilderij. Als we middenin de mist zitten lijkt het wel melkglas. In de serre ontbijten of koffie drinken vinden we ook heerlijk. In de zomer gooien we de pui dan lekker open. Een tuin missen we niet. Sinds we hier wonen hebben we vaker gebarbecued dan dat we in ons oude huis deden. Omdat we geen tuin hebben nodigt iedereen ons daarvoor uit.”
Wonen in dit gebouw geeft, volgens het stel, een luxe gevoel. “Visite vindt het vaak net een hotel. We hebben een eigen fitnessruimte in de gang tussen de beide torens. Er is ook een zwembad op de begane grond, maar dat staat nu al een tijdje leeg. Het onderhoud daarvan was niet te betalen. We zijn nu dus aan het kijken of we die ruimte een andere bestemming kunnen geven. De flat is een dorp op zich. We hebben goed contact met de buren. Daarnaast zit ik in het nieuwe bestuur van de VVE. We zijn erg actief en willen een jaarlijkse borrel organiseren.”

Artikel geplaatst op: 03 april 2018 - 12:00

Gerelateerd

Delen