Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Pioneers wint, ondanks malheur

De basketballers van Pioneers wonnen afgelopen weekend van Hoppers uit Hoorn, ondanks personele problemen.

In de loop van de afgelopen week werd duidelijk dat de ploeg uit Almere niet op volle oorlogssterkte aan de start zou kunnen verschijnen tegen tegenstander Hoppers. Voor de maandagtraining waren er reeds twee spelers met een blessure en daar kwamen er nog eens drie bij. Uiteindelijk waren er zaterdag twee spelers (Timothy Donk en Dario Ribeiro) niet inzetbaar, één beperkt inzetbaar (Ryan van Russel) en één alleen in noodgevallen (Ian Morris).
Halverwege het eerste kwart slaagde Pioneers - in een wat onwennige bezetting - een klein gaatje te slaan met een tussenstand van 6-14. Fysiek had de ploeg het niet gemakkelijk tegen de gemiddeld langere ploeg uit Hoorn, waardoor er niet verdere afstand kon worden genomen. Het kwart werd afgesloten met een voorsprong van vier punten bij een 14-18 stand. In het 2e kwart kwamen beide ploegen moeizaam tot scoren. Een omzetting in de verdediging gaf Hoppers problemen, maar wist dit door een rebound overwicht te compenseren.
De ploegen gingen rusten bij een stand van 26-30. Toen in het 3e kwart Pioneers ook meer controle kreeg over de rebound, ging het verschil oplopen met een makkelijk scorende Edwin Richmond. Het laatste kwart startte met een tussenstand van 37-47 in het voordeel van de mannen uit Almere. Hoppers vond in dit kwart sporadisch de basket met slechts zes punten als resultaat. Daar stelde Pioneers er 17 tegenover, waardoor zij met een onverwacht groot verschil (21 punten) wisten te winnen. Weer twee punten rijker speelt Pioneers volgende week een thuiswedstrijd tegen BV Hoofddorp op zaterdag (17-3) om 18.15 uur in Poort.
Eindstand 43-64.
Scores: Edwin Richmond 35, Pascal Balm 10, Mark Entius 9, Jorg Janssens 7, Jeffrey Carboo 3

Artikel geplaatst op: 12 maart 2018 - 08:34

Gerelateerd

Delen