Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Aanpak verzakte bestrating Muziekwijk nog niet in planning

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
MUZIEKWIJK - De looppaden voor de seniorenwoningen aan de Mandolinestraat en omliggende straten zijn flink verzakt. Bewoonster Cristina Willemsen liet vorige week aan deze krant weten dat lopen op de scheve paden lastig is voor de vele ouderen die hier wonen. De gemeente laat weten dat deze verzakkingen nog niet in de planning staan voor het groot onderhoud.
De looppaden voor de seniorenwoningen aan de Mandolinestraat en omliggende straten zijn flink verzakt. (Foto: Fred Rotgans)

Gemeentewoordvoerder Nicole Klockenbrink bevestigt dat de wijkregisseur en toezichthouder inderdaad op de locatie zijn geweest na meldingen van de bewoners. “Dit is al twee à drie jaar geleden”, aldus Klockenbrink. “Er is toen geconstateerd dat de bestrating inderdaad is verzakt. Dat geldt voor deze hele hoek. Bewoners gaven toen ook aan dat zij moeilijk de voordeur uit konden komen, omdat de bestrating van de woning naar de straat ook verzakt is. Hiervoor hebben we de bewoners verwezen naar woningbouwvereniging De Alliantie, om de bestrating hier iets op te hogen.”
Het groot onderhoud voor Muziekwijk Noord staat, volgens Klockenbrink, nog niet gepland. De gemeente loste de situatie wel tijdelijk op. “In 2017 kwamen verschillende meldingen bij ons binnen over verzakkingen of een tegel die omhoog staat. Onze aannemer heeft toen de losse of scheve tegels en eventuele kuilen in de bestrating hersteld, zodat het veilig is.”
De gemeente laat weten dat er na de laatste werkzaamheden geen meldingen zijn ontvangen over verzakkingen. “In november spraken we met een aantal bewoners in verband met een zelfbeheerinitiatief. We hebben bij een aantal bewoners de beplanting verwijderd en gaan hier op hun verzoek helpen bij het creëren van een moestuin en bij de overige bewoners gaan we hortensia’s planten. Dit gaat om Mandolinestraat 36 tot en met 46. De bewoners hebben toen niet met ons gesproken over overlast van verzakkingen.”
Artikel geplaatst op: 09 maart 2018 - 12:58

Gerelateerd

Delen