Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

AviAir Almere grijpt naast landstitel

ALMERE - Badmintonclub Duinwijck heeft in de finale om het Landskampioenschap van de Eredivisie met 5-1 gewonnen van AviAir Almere en zo voor de vijfentwintigste keer in haar historie de titel veroverd.

In een sfeervolle Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch nam Duinwijck al snel een 3-0 voorsprong in de wedstrijd en deze achterstand wist AviAir Almere niet meer in te lopen.

Duinwijck begon de wedstrijd goed en kwam door winst in het mannen- en vrouwendubbel en vrouwenenkelspel op een 3-0 voorsprong. Ruud Bosch en Jacco Arends wisten in twee games (21/14, 21/15) te winnen van het Almeerse koppel Dave Khodabux/ Jelle Maas en het Haarlemse koppel Selena Piek/ Debora Jille versloeg Cheryl Seinen en Ilse Vaessen met 21/10, 21/11. Vervolgens wist Akvile Stapusaityte ook het vrouwenenkelspel voor BC Duinwijck te winnen door Madouc Linders met 21/14 en 21/12 te verslaan.

Aram Mahmoud zette de eerste score voor AviAir Almere op het bord. Hij versloeg Jordy Hilbink in drie games na een spannende partij met 22/20, 15/21 en 21/15.

De beide enkelspelen leverden voor Duinwijck de volle winst op. Jerry Natenstedt was in het mannenenkel met 21/14,21/18 te sterk voor Tim Vaessen van AviAir Almere. Gelijktijdig met Natenstedt speelde Debora Jille op de andere baan het vrouwenenkel tegen Manon Sibbald. Jille wist na winst in de eerste game met 21/16, ook de tweede game (21/17) te winnen en zo de landstitel naar Haarlem te halen.

De gemengddubbels kwamen niet meer in actie. De badmintonners van het Haarlemse Duinwijck wonnen de titel voor het laatst in 2011 en waren nog verliezend finalist in 2015.

Artikel geplaatst op: 10 maart 2018 - 16:00

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: