Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Almere City geeft uitleg over stop kunstgras

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN- “Wij zijn de eerste club, die kunstgras vaarwel zegt en kiest voor een natuurlijke ondergrond”, zei John Bes tijdens de nieuwjaarsreceptie van Almere City FC. De directeur kreeg daarmee niet alleen de handen op elkaar van de aanwezigen, maar haalt ook alle landelijke media. Hoe financiert de club dat en waarom die keuze?

De wedstrijd Almere City FC - Jong Ajax (1-2) was nog op kunstgras. (Foto: aangeleverd)


Enkele weken na die uitspraak, geeft de directeur eerst antwoord op de laatste vraag. “Los van het feit dat onze spelers het liefst op een natuurlijke ondergrond spelen, anticiperen we hiermee ook op de huidige discussie en ontwikkeling waarbij kunstgras in het betaald voetbal steeds verder wordt teruggedrongen.”

Basisvoorwaarde


De bevlogen directeur geeft daarna meer uitleg over het financiële aspect van die keuze, want spelen op natuurgras brengt meer kosten met zich mee. “Deze beslissing wordt breed gedragen binnen de club en betekent uiteraard dat we hierdoor andere zaken op de langere baan zullen moeten schuiven. Onze eigenaar (De Kroonenberg Groep van vastgoedmiljardair Lesley Bamberger, red.) bouwt de club steentje voor steentje op en nu was het moment om deze basisvoorwaarde in te vullen”, vervolgt Bes, die benadrukt dat de club niet over één nacht ijs is gegaan. “Het begint bij het hebben van een visie en eigen identiteit. Het voordeel van een jonge club is dat je die identiteit nog grotendeels kan bepalen. Wij hebben ervoor gekozen dat een natuurgrasveld hoort bij de club die we willen worden en dus doen we deze investering waarbij de kosten voor de overstap zijn opgenomen in onze meerjarenbegroting.”

Tribune


Bes vertelt daarna meer over de nieuwe bestemming voor het huidige kunstgrasveld, dat recent werd verkozen tot beste kunstgrasveld in de Jupiler League. “Dat veld wordt het hoofdveld van de Almere City Football Academy, waarnaast een tribune wordt gebouwd met een capaciteit van ongeveer 400 plaatsen. Onze jeugdteams kunnen hier trainen en in de weekenden hun wedstrijden spelen.”
De eerste wedstrijd op natuurgras vindt plaats tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Artikel geplaatst op: 06 maart 2018 - 09:07

Gerelateerd

Delen