Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Tijdswinst door aangifte op locatie

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
ALMERE –De Almeerse politie gaat met haar tijd mee. Het team in Stad en Haven is sinds begin dit jaar uitgerust met kleine laptops, de zogenaamde chromebooks. “Hiermee kunnen agenten op locatie direct een aangifte verwerken in het systeem van de politie”, aldus Jasper Wagenaar van politie Almere. “Dat is voor ons tijdswinst.”
Jasper Wagenaar verwerkt een aangifte op locatie direct in het systeem van de politie. (Foto: aangeleverd)

Bij bepaalde meldingen komen de agenten thuis de aangifte opnemen. “Bij woninginbraken komen we de aangifte bijna altijd ter plaatse opnemen”, aldus Wagenaar. “Maar ook bij situaties waarbij een slachtoffer niet of moeilijk in staat is om op het bureau aangifte te komen doen. Bijvoorbeeld bij ernstige mishandelingen in de huiselijke sfeer.”
Het verwerken van de aangifte met de chromebooks scheelt de agenten veel tijd. “Voorheen namen we de aangifte schriftelijk op. We namen het dan in concept op en werkten dit uit op het politiebureau. De agent moest dan nog terug om de uitgewerkte aangifte door te nemen en een handtekening voor te halen. Nu kunnen we de aangifte op locatie direct verwerken in het systeem van de politie.”
Woordvoerder Ellen de Heer van de politie laat weten alle politiewijkteams in Nederland een aantal chromebooks tot hun beschikking hebben gekregen. “Hiermee kunnen ze op iedere locatie werken”, aldus De Heer. “De chromebooks worden dus breder ingezet dan voor het opnemen van een aangifte op locatie. Zo kan dit ook gebruikt worden bij huiszoekingen om direct alle in beslag genomen goederen te verwerken of (verkeers)controles waarbij direct de informatiesystemen kunnen worden bevraagd.”
Artikel geplaatst op: 06 maart 2018 - 13:30

Gerelateerd

Delen