Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Voetbalcoach Waterwijk neemt na elf jaar sabbatical
'Houdbaarheidsdatum verstreken'

Door Wesley Verboom
WATERWIJK - “Ik ben nu bezig aan mijn derde seizoen. Mijn houdbaarheidsdatum is verstreken”, grapt Ben Vis. De trainer van de zondagploeg van Waterwijk maakte recent bekend dat hij na dit seizoen stopt als hoofdtrainer. Hoofd jeugdopleiding bovenbouw blijft hij wel.
Ben Vis stopt na dit seizoen bij Waterwijk. 'We gaan ons stinkende best doen'. (Foto: Fred Rotgans)

“Waterwijk is nog niet van mij af”, vervolgt Vis met een kwinkslag, die eerst vertelt over zijn hoogte- en dieptepunten van elf jaar hoofdtrainerschap. “De onverwachtse promotie van vorig jaar was zeker een hoogtepunt”, zegt Vis overtuigend.
Vis promoveerde vorig jaar vanuit de Vierde Klasse naar de Derde Klasse. “We hebben het erg lastig, omdat veel spelers die vorig jaar in dit team speelden naar de zaterdagploeg (momenteel koploper in zaterdag 3C, red.) zijn gegaan, maar we gaan ons stinkende best moeten doen om ons te handhaven”, aldus Vis, die geniet van het spelen in de Derde Klasse. “In deze klasse speel je tegen grotere clubs en krijg je meer weerstand. Dat maakt het spelen uitdagender.”
De oefenmeester - die eerder aan het roer stond bij DRC, Buitenboys en FC Weesp – beleefde bij de laatstgenoemde club een minder leuke periode. “Ik ben niet ontslagen maar ging al naar Buitenboys waarna Weesp besloot de nacompetitie zonder mij te doen”, vervolgt Vis, die na drie jaar bij Buitenboys vertrok. “Daar heb ik na een kampioenschap mijn contract ingeleverd, omdat de vele beleidswijzingen in korte tijd mij zwaar vielen.”
Als hem ten slotte wordt gevraagd of hij het trainerschap gaat missen, begint hij opnieuw te lachen. “Het zal gek zijn, maar het is fijn om in het weekend vaker vrij te zijn. Dat vind mijn vrouw ook”, besluit Vis. De oefenmeester sluit niet uit dat hij ooit weer voor een groep staat.
Mark de Boer, oud-trainer van de zaterdagploeg van Waterwijk, wordt na dit seizoen de opvolger van Vis.
Artikel geplaatst op: 27 februari 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen