Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand een dubbel interview met de shorttrackbroers Melle en Jens van ’t Wout.
Melle en Jens van ’t Wout. (Foto: E. van de Griek)

ALMERE – Als kleine jochies van 2 en 4 jaar, verhuisden de shorttrack broertjes Jens en Melle van ’t Wout in 2004 naar Canada waar zij 10 jaar gewoond hebben. Zij hielden beiden van schaatsen en hoewel zij niet de bouw hadden van ijshockeyspelers, was dat wel de sport die zij daar beoefend hebben.

Het laatste jaar in Canada zijn de nu 18-jarige Melle en 16-jarige Jens van ijshockey overgestapt naar het shorttrack schaatsen. “We houden niet alleen van schaatsen, maar vooral van erg hard schaatsen”, aldus de broer. En daar bleken beiden ook talent voor te hebben. Ondanks dat talent moet er wel heel veel getraind worden. “Wij trainen 11x per week: 7x in Utrecht, de rest in Almere.” Daarnaast gaan ze 2x per week naar Veel Beter fysiotherapie voor krachttraining en zitten ze op woensdag en zaterdag op de fiets.
School

Al dat trainen en reizen is volgens Melle en Jens prima te combineren met school. “We zitten allebei in het laatste jaar vmbo-TL op het Caland Lyceum in Amsterdam waar rekening gehouden wordt met onze sport”. Daarnaast krijgen de broers ook steun uit andere hoeken: “Topsport Flevoland organiseert workshops over bijvoorbeeld voeding of mentale trainingen en we hebben een snelle ingang bij een sportarts en voedingsdeskundige”. Melle: “Ik ben gluten-intolerant, en sportdiëtiste Josette van Toor, helpt me om de juiste keuzes te maken zodat ik toch alles binnenkrijg wat ik nodig heb.”
Dromen

Zowel Melle als Jens dromen ervan om de beste van de wereld te worden. “Wij zijn hier allebei alleen maar positief mee bezig en de gedachte ‘niet halen’ komt dan ook niet in ons op”. Voor het komend seizoen zijn de broers gefocust op het Wereld Kampioenschap Junioren waar ze graag samen aan deel willen nemen.
De grootste kwaliteit van Jens is explosiviteit tijdens de rit, terwijl Melle een goed inzicht heeft in en gevoel over hoe de rit gaat verlopen. Ook de ambities van beiden heren verschillen van elkaar. Jens: “ik wil graag een wereldrecord rijden”; Melle: “ik wil altijd in de top rijden.”
Artikel geplaatst op: 27 februari 2018 - 07:00

Gerelateerd

Delen