Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Hotels in de rij voor vestiging in Almere

Door Marcel Beijer
ALMERE – De gemeente wordt overstelpt met aanvragen van hotelketens die zich in de stad willen vestigen. Om wildgroei te voorkomen wil wethouder Tjeerd Herrema nu snel een visie ontwikkelen voor de vestiging van hotels.

Volgens de wethouder hebben de hotels hun pijlen op Almere gericht omdat er in Amsterdam geen ruimte meer is. De hoofdstad staat de komst van nieuwe hotels al niet meer toe. In de periferie van Amsterdam zijn wel mogelijkheden. Almere wordt daarbij als zeer aantrekkelijke vestigingslocatie gezien.
“Het barst werkelijk van de initiatieven”, laat Herrema desgevraagd weten. Namen van geïnteresseerden wil hij niet prijsgeven. “Maar het is natuurlijk een ongekende luxe en ook de banen kunnen we in de stad goed gebruiken.”
Toch laat de gemeente niet ieder initiatief lukraak toe. Herrema: “We moeten voorkomen dat er een wildgroei ontstaat. We willen daarom eerst een visie ontwikkelen: wat voor soort hotels willen en op welke plek in de stad.”
Inmiddels zijn er meerdere initiatieven voor de vestiging van een hotel in het stadsdeel Buiten. De wethouder verwacht dat daar snel uitsluitsel over komt. “Maar er zijn ook aanvragen om een hotel te vestigen op een bedrijventerrein, ver weg van alle voorzieningen. Dan moeten we ons echt afvragen wat de daar als stad mee opschieten. Je wil ze juist op strategische plekken in de stad plaatsen, zodat ze ook gebruik maken van de restaurants.”
Artikel geplaatst op: 26 februari 2018 - 13:06

Gerelateerd

Delen