Nieuws
Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek... Biomassa wordt grondstof in Grondstoffenstraat DE VAART - Wethouder René Peeters opende woensdag 14 maart op het Grondstoffen Collectief Almere (GCA) de eerste... Dirigent Hans Welle vertelt over jubileumconcert Het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO) bestaat dit jaar dertig jaar. De stichting AJSO laat dat niet ongemerkt... Wethouder Herrema: Stoppen Floriade is onverantwoord ALMERE – De PVV bracht vorige week het onderzoek van bureau Rebel naar buiten waaruit de partij concludeerde... Lenterommelmarkt voor dieren DE VAART – 'Snuffelen' tussen tweedehands spullen kan zaterdag 24 maart. Dierenasiel Almere organiseert die dag van 11.00...

Jongeren kunnen al na de zomer in de Aardbei wonen

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM – Al in augustus van dit jaar zullen de 82 studio’s en appartementen in de Aardbei worden opgeleverd. Wethouder Tjeerd Herrema joeg afgelopen vrijdag de ‘eerste schroef’ in een wandplaat.

In het pand worden de appartementen al opgebouwd. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)


Voor De Aardbei hanteert jongerenhuisvester Socius het WOOW-concept. Dit staat voor Wonen, Ontmoeten, Ontspannen en Werken. Er komen 82 studio's en appartementen voor studenten en starters. De Woonfunctie wordt gecombineerd met ondersteunende en aanvullende functies waar in de omgeving behoefte aan is. De gemeente heeft het erfpacht voor het terrein voor twintig jaar aan Socius afgestaan.
Werklieden hebben de afgelopen weken het opvallende rode pand aan de Landdroststraat – tegenover het stadhuis – al zodanig ontmanteld dat aan de opbouw kan worden begonnen. Jongerenhuisvester Socius en aannemer Janssen De Jong gaan in het voormalige schoolgebouw 82 studio’s en appartementen realiseren voor starters en studenten.

Voortvarendheid


Wethouder Herrema complimenteerde Socius met de voortvarendheid waarmee dit project is opgepakt. “Ik kijk vanuit mijn werkkamer uit op dit pand dat overigens al aardig van kleur verschoten is. Het is goed dat lege panden in de stad worden getransformeerd naar woningen. Het vermindert leegstand en we hebben grote behoefte aan woningen, zeker voor jongeren en starters op de woningmarkt. Ik hoop dat andere partijen zo ook op ideeën gebracht worden.”
De prijzen voor deze woningen zullen allemaal binnen sociale huurgrenzen vallen. Inschrijven voor een woning in De Aardbei kan op dit moment nog niet. Wie er snel bij wil zijn doet er verstandig aan zich te abonneren op de nieuwsbrief van Socius (www.socius-wonen.nl) of de Facebookpagina in de gaten te houden.

Woningen in de Aardbei


De 82 zelfstandige woningen worden gerealiseerd in 4 categorieën:
44 studio's van 25 m²
13 studio's van 35 m²
16 tweekamerappartementen van 53 m²
9 driekamerappartementen van 69 m²

Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 14:15

Gerelateerd

Delen