Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Pioneers zet zegereeks voort

POORT - Het was alweer drie weken geleden dat de basketballers van Pioneers voor het laatst een wedstrijd hadden gespeeld. Het is natuurlijk een open deur om te zeggen dat dat niet bevorderlijk is voor het ritme, maar daarom niet minder waar. Tegenstander van afgelopen weekeinde Rivertrotters was lang concurrent voor een play-off plek, maar zo'n plek was ondertussen voor de ploeg uit beeld verdwenen. Het team uit Hardinxveld-Giessendam had namelijk twee van de laatste drie wedstrijden verloren.

De Zuid-Hollanders lieten met hun energieke speelstijl vanaf het begin zien dat Pioneers niets cadeau zou krijgen. In het begin vocht Pioneers steeds tegen een kleine achterstand, die pas in de de 5e minuut van het 1e kwart werd omgebogen in een voorsprong (9-11). Pioneers bleef makkelijk scoren, maar kreeg zelf in de verdediging onvoldoende vat op de aanval van Rivertrotters. Dat resulteerde in een ongebruikelijk hoge stand van 21-27 aan het eind van het 1e kwart.

In het 2e kwart liep Pioneers steeds tot rond de 10 punten uit, maar werd telkens weer bijgehaald door Rivertrotters. Dichterbij dan 3 punten (34-37) kwamen ze nooit. Door een productieve eindfase wist Pioneers de voorsprong bij rust zelfs te vergroten naar 9 punten (36-45).
De tweede helft leverde een zelfde beeld op. Pioneers vergrootte de voorsprong, waarna Rivertrotters weer aanklampte. Toch kwamen ze nooit meer dichtbij genoeg om de uiteindelijke winst voor Pioneers in gevaar te brengen.
Via 52-57 na 8 minuten in het 3e kwart liep Pioneers in dit kwart weer uit naar 54-66.
In het 4e kwart was de kloof halverwege het grootst met 60-77, wat voldoende was om de overwinning veilig te stellen. Bij 73-85 konden er weer 2 punten worden bijgeteld voor de rangschikking, waar ZAC Zwolle - weliswaar met twee wedstrijden meer gespeeld - langszij is gekomen. Volgende week zaterdag (24-2) wordt de afgelaste thuiswedstrijd (waterschade in Poort) ingehaald in sporthal Waterwijk om 19.00 uur.

Scores: Dario Ribeiro 22, Pascal Balm 17, Timothy Donk 11, Ian Morris 8 (11 rebounds), Jeffrey Carboo 8 (6 steals), Ryan van Russel 7 (9 rebounds) Edwin Richmond 6, Mark Entius 6

Artikel geplaatst op: 19 februari 2018 - 10:02

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: