Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Bedevaart naar Lourdes

ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de Franse bedevaartsplaats Lourdes. Het vertrek is in de voorjaarsvakantie, zaterdag 28 april.
Het verhaal gaat dat Maria in het Franse plaats Lourdes achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette verscheen en haar opdroeg om op die plaats een kapel te laten bouwen. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën. Volgens Marcel Cheuk Alam van de Bonifatiusparochie is Lourdes een plek van bezinning en samenzijn. “De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen die gedurende de bedevaart gedeeld worden, veranderen iedereen. Lourdes voelt daarom voor veel mensen als thuiskomen.”
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Cheuk Alam, 036-5343628. De achtdaagse pelgrimage kost 899 euro. Kinderen tot 11 jaar betalen 499 en jongeren tot en met 25 jaar 599 euro. Hierbij is alles inbegrepen. (Foto: Marcel Cheuk Alam)
Artikel geplaatst op: 14 februari 2018 - 09:14

Gerelateerd

Delen