Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Connexxion belooft coulance bij terugstorten Dal Vrij-geld

Door Marcel Beijer
ALMERE – Een aantal senioren dat vorig jaar bij Connexxion een Dal Vrij-jaarabonnement heeft, heeft nog geen geld retour ontvangen voor het aantal maanden dat het abonnement niet gebruikt kan worden. Daarvoor moest voor 31 december een formulier worden ingevuld. Connexxion belooft coulance.

Senioren konden vorig jaar bij Connexxion voor 125 euro een jaarabonnement ‘Dal Vrij’ afsluiten. Maar omdat het busvervoer op 10 december werd overgenomen door Keolis (allGo) is het abonnement sinds die datum niet meer geldig. Connexxion geeft om die reden 10 euro retour voor elke maand dat het abonnement in 2018 doorloopt. Voor de maand december 2017 wordt 5 euro teruggestort. Voorwaarde was wel dat cliënten voor 31 december 2017 het juiste formulier moesten invullen op de website van Connexxion. “Dat hebben wij al in april 2017 aangekondigd”, zegt woordvoerder Rick de Vries van Connexxion. “Toen was immers al bekend dat wij in december zouden stoppen. Wij hebben dat gecommuniceerd op onze website en via schermen in de bus.”
De abonnees zijn niet persoonlijk met een brief op de hoogte gesteld. De Vries: “Dat komt omdat de abonnementen ook via de automaten konden worden afgesloten. We hebben dus niet van iedereen het adres. Honderden mensen hebben al van de regeling gebruik gemaakt.”
De Almeerse mevrouw Schipper heeft de aankondigingen gemist. “Ik ga niet zo heel vaak met de bus en heb ook geen computer.” Ook mevrouw Olijhoek had nog geen geld van Connexxion gezien. “Ik heb gelukkig een vriend die handig is met computers. Die heeft het voor me ingevuld.”
Volgens Rick de Vries heeft die vriend het formulier echter nooit verzonden. “We hebben het inmiddels met mevrouw Olijhoek opgelost. Ze krijgt haar geld terug. Ook van mevrouw Schipper zien wij geen formulier. Misschien is dat bij haar ook fout gegaan. We zullen die aanvragen met coulance behandelen.”
Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 12:05

Gerelateerd

Delen