Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Succesvolle eerste meters in Formule RP1 voor Rick Bouthoorn

ALMERE - “De test heeft bevestigd wat ik had gehoopt. Het is een goede opstapklasse vanuit het karten”, zegt Almeerder Rick Bouthoorn. “Ik voelde veel downforce en dat heb je in een kart natuurlijk niet. De snelheid lag ook veel hoger en ik kon veel harder door de bochten.”

Coureur Rick Bouthoorn: "Toen de baan droog was, kon ik vol gas gaan." (Foto: Benschop Fotografie)


Rick begon zijn eerste sessie op een nog natte baan. Toen die eenmaal was opgedroogd, kon hij er eens echt voor gaan zitten. “Op de natte baan was het vooral voelen hoe de auto reageert, maar toen de baan droog was, kon ik vol gas gaan. Dat gaf echt een kick.”
Eind december hoorde Rick van de test, iets meer dan twee weken later zat hij al aan het stuur van de Formule 1 RP1. Dat is een 1.6 liter formule-auto van het gelijknamige kampioenschap dat dit seizoen door de Nederlandse autosportfederatie KNAF en Raceplanet/Team Bleekemolen uit Zandvoort wordt geïntroduceerd. De klasse beoogt kartcoureurs op een betaalbare manier de overstap te laten maken naar de autosport.

Sterk genoeg


Rick wordt dit jaar veertien, eigenlijk te jong voor de test. Niettemin kon hij toch al aan de test meedoen. “Dat kon omdat ik lang ben en daardoor ook zwaar genoeg. Ook ben ik fysiek sterk genoeg”, legt hij uit. “Het was erg leuk om te doen, maar het was vooral heel goed voor de ervaring.”
In twee sessies van twintig minuten kon de snelle coureur uit Almere ervaren hoe het is om in een heuse formule-auto te rijden.
Omdat hij nog te jong is om aankomend seizoen al te debuteren in de autosport, blijft Rick dit jaar nog karten bij zijn vertrouwde team Montfoort Motorsports.

Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 15:05

Gerelateerd

Delen