Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Jongeren gebruiker taser steeds vaker als wapen

ALMERE – De jeugdagenten uit Stad en Haven krijgen de laatste tijd erg veel meldingen waarin jongeren  mensen bedreigen met een taser in de vorm van een zaklampen. Dat laat de politie weten op haar Facebookpagina.

Onlangs werd een taser in de vorm van een zaklamp gebruikt bij een bedreiging op een middelbare school. (Foto: Shutterstock)

De bedreigingen gebeuren op straat, maar ook op scholen. ‘Onlangs is de taser ook daadwerkelijk gebruikt op een middelbare school’, zo schrijft de politie op haar Facebookpagina.

Het voorhanden hebben van een taser wordt, volgens de politie, gezien als een misdrijf. “Dit wapen wordt gelijkgesteld met een vuurwapen. De Officier van Justitie geeft aan dat als je met de taser op straat of school loopt, de boete al kan oplopen tot 700 euro. Bij een tweede keer volgt een taakstraf. Voor wie de taser bij zich heeft met als doel deze eventueel te gebruiken, is de straf vele malen hoger en zal de rechter uiteindelijk de straf bepalen.”

De jeugdagenten vragen ouders dan ook om scherp te zijn. “Controleer zo nu en dan eens de slaapkamer van uw kind en vooral, weet dat dit bestaat!”

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 11:49

Gerelateerd

Delen