Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Nieuwbouw International School in Poort

POORT – De gemeenteraad is voor de nieuwbouw van een International school in Stadstuinen Poort. Dit bleek afgelopen donderdag op de Politieke Markt. Wel wil de raad dat de school niet teveel toeters en bellen krijgt en dat de kosten binnen de perken blijven.

In 2010 werd ook al een paal geslagen voor nieuwbouw van de international school in Poort. Binnenkort komt er een nieuw gebouw op een andere locatie in Poort. (Foto: archief Almere DEZE WEEK)


De Almeerse Scholen Groep, het Baken Almere, de provincie en de gemeente realiseren op die manier internationaal basisonderwijs en het internationaal voortgezet onderwijs op één locatie. Een belangrijk argument om de internationale school in Almere te vestigen is dat het vestigingsklimaat voor internationale werknemers en bedrijven in Almere en in de Noordvleugel van de Randstad aantrekkelijker wordt. Verder is er gebrek aan plekken op internationale scholen in de regio.
Almere heeft twee internationale scholen – een voor basisonderwijs, de International Primary School Almere (IPSA) - gevestigd in basisschool Letterland in Literatuurwijk- en een voor het voortgezet onderwijs, de International School Almere (ISA) aan de Heliumweg in Poort. Die worden in de nieuwbouw samengevoegd.

Beroep op Almere


In de toenemende concurrentie van vestigingsplaatsen is het voor bedrijven belangrijk om niet alleen een geschikte locatie voor hun bedrijfshuisvesting te vinden, maar ook een plek op internationale scholen voor kinderen van hun medewerkers. De druk op bedrijventerreinen, kantoren en scholen in Amsterdam is groot evenals de druk op de woningmarkt. Almere kan hier met de nieuwe international school een oplossing bieden. Daarnaast doen grote internationale bedrijven in Amsterdam voor hun internationale werknemers in toenemende mate een beroep op Almere voor wonen en scholen.
Of de International school er voor kinderen van 0 tot18 jaar moet zijn of voor kinderen van 4 tot 18 jaar wordt nog nader besproken in de raad. Met name de VVD zette bij de eerste keuze nog vraagtekens.

Artikel geplaatst op: 09 februari 2018 - 11:08

Gerelateerd

Delen