Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Lichtjestocht Bos der Onverzettelijken

VERZETSWIJK - De Stichting Bos der Onverzettelijken organiseert vrijdag 16 februari een lichtjestocht voor kinderen van 8-16 jaar en hun ouders/begeleiders.
Voor deze tocht door het gerenoveerde Bos der Onverzettelijken wordt er een door lichtjes gemarkeerde route uitgezet, waarbij de bezoekers onderweg een aantal verhalenvertellers tegenkomt, die een verhaal uit de oorlog vertellen. In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. De verhalen over de oorlog in de winter worden zo verder verteld omdat deze ook nu nog altijd actueel zijn. Onverdraagzaamheid, pesten, discriminatie, onderdrukking, vluchten zijn ook vandaag de dag nog steeds aan de orde van de dag.
De Lichtjestocht start op vrijdag 16 februari vanaf 18.30 uur bij Jeugdland Stad aan de Weg 1940-1945 in Almere.
De laatste starttijd is 19.30 uur, na afloop is er warme chocolade melk bij de vuurkorf. (Foto: aangeleverd)
Artikel geplaatst op: 07 februari 2018 - 13:14

Gerelateerd

Delen