Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Hot Chocolate-dochter in zee met Almeerder

Door Marcel Beijer
MUZIEKWIJK – ‘You Sexy Thing’, Every1one’s A Winner’ of ‘It Started With a Kiss’: allemaal wereldhits van de band Hot Chocolate. Almeerder Sheraldo King gaat nu nummers produceren voor Holly Bannis, de dochter van de zanger van de legendarische band.

Sheraldo King gaat de muziek produceren van Holly Bannis, de dochter van Hot Chocolate-zanger. (Foto: Fred Rotgans)


Voor de goede orde: Holly Bannis is niet de dochter van Errol Brown, de bekende kale zanger met snor, maar van zijn opvolger Greg Bannis, die ook de wereldbol over toerde met de band Hot Chocolate. Almeerder Sheraldo King uit de Muziekwijk is bijzonder trots op de samenwerking die hij krijgt met de Engelse zangeres. “Ik ben in 2016 begonnen om mijn nummers op internet te plaatsen”, vertelt King zijn verhaal. “Dat wekte de interesse van de Engelse platenmaatschappij SODA Tracks. Daar heb ik een aantal nummers voor geschreven en heb ik ook een aardig muzikaal CV opgebouwd. Via hen ontstond het contact met Holly Bannis. Zij is een opkomende zangeres die geen eigen muzikale begeleiding heeft.”
Op zijn zolderkamer tovert de Almeerder uit zijn computer het geluid van akoestische instrumenten. “Eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zootje”, lacht King. “Maar het klinkt als een gewone band. En het klinkt ook gewoon erg goed. Dat produceren doe ik het liefst. Ik hoef niet zo nodig op de bühne. Ik blijf liever op de achtergrond.”
King weet nog niet welke stijl hij voor Holly Bannis gaat hanteren. “Van de demotapes die ik gehoord heb is ze nog zoekende naar een eigen stijl. Maar ik ga haar in maart ontmoeten in Londen. Daarna ga ik aan de slag.”

Artikel geplaatst op: 07 februari 2018 - 09:00

Gerelateerd

Delen