Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Raad zit met camping op Schateiland in haar maag

Door Robert Mienstra


NOORDERPLASSEN – “Wij maken nog geen definitieve keuze voor de verplaatsing van de camping Waterhout van het Weerwater naar het Schateiland”, zei Miranda Joziasse (VVD) op de Politieke Markt van donderdag in Boathouse. “Sterker nog, we hebben eigenlijk de ruimte niet meer om ‘nee’ te zeggen. Als de verplaatsing niet doorgaat, moet de gemeente uitkopen.”

 

Zie ook het filmpje op ADW.TV

Tijdens de bijeenkomst in Boathouse was geen van de aanwezige bewoners positief over de vestiging van de camping op het Schateiland. (Foto: Dominique Voss)


Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) bevestigde later die avond dat verplaatsing van de camping naar de Kustzone geen optie meer is. “Er komt geen commerciële camping in Haven.”

Negatief


Het lijkt er op dat de verplaatsing van Waterhout een gevalletje slikken of stikken voor de gemeenteraad wordt. Tijdens de bijeenkomst in Boathouse was geen van de aanwezige bewoners positief over de vestiging van de camping op het Schateiland. Bezwaren varieerden van ‘helemaal niet’ tot ‘er moet absoluut wat gedaan worden aan eventuele geluidsoverlast’. Volgens een van de bewoners zou de camping sowieso de geluidsnorm van 43 decibel overschrijden wat voor de Raad van State meteen aanleiding zou kunnen zijn de vestiging van de camping te verbieden. Een aantal bewoners voelt zich overvallen door ‘de camping in hun achtertuin’. Ook vroegen bewoners zich af of de camping nog wel realiseerbaar is. Hij moet in april 2019 open gaan, ‘maar er is nog geen goed bestemmingsplan, en er is nog geen spade in de grond gegaan.”

In het pak genaaid


De politieke partijen zaten met de bezwaren van de insprekers in hun maag. Op een aantal bezwaren willen ze ingaan, met name die van de geluidsoverlast. Chris Jansen (PVV) stelde het ’t stelligst: “De bewoners hebben gelijk. De eigenaars van de camping en de bewoners zijn in het pak genaaid.” De PVV wil dan ook geen verplaatsing van de camping.
Over het algemeen uitten de raadsleden twijfel, wilden meer informatie van het college of aanpassingen van het bestemmingsplan. Op de vraag van Jansen of de coalitiepartijen PvdA, CDA, Leefbaar Almere en D66 de camping dan toch naar de kustzone van Haven zouden willen verplaatsen kreeg de PVV’er van de coalitie geen antwoord.
De vraag werd ’s avonds door wethouder Herrema al beantwoord. “Geen commerciële camping bij de Kustzone. Als het Schateiland niet doorgaat, dan krijgt Waterhout een zak geld mee. Zo staat het ook in het contract.”

 

Zie ook het filmpje op ADW.TV

Artikel geplaatst op: 02 februari 2018 - 10:14

Gerelateerd

Delen