Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Geen keihard quotum sociale huurwoningen Floriadewijk

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM – Het is hoogst twijfelachtig of de toekomstige Floriadewijk 30 procent sociale huurwoningen zal krijgen. De collegepartijen willen dat vastgelegde quotum niet dichttimmeren voor deze wijk die overblijft als de wereldtuinbouwtentoonstelling is afgelopen. Alleen de PvdA houdt vast aan het quotum.


Ook wethouder Tjeerd Herrema (van PvdA-huize) wil het liefst vasthouden aan die 30 procent. Een aantal partijen twijfelt of een projectontwikkelaar de wijk wel rendabel kan krijgen met veel sociale huurwoningen. De grond brengt dan immers minder geld op.
Een oplossing is wellicht te vinden in het voorstel om de kavels van deze woningen kleiner te maken, bijvoorbeeld door een deel te reserveren voor de (populaire) Tiny Houses of voor gestapelde bouw. Hier wordt een motie voor opgesteld.

Artikel geplaatst op: 02 februari 2018 - 11:27

Gerelateerd

Delen