Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Havenaren snakken naar nieuwe kustzone

Door Marcel Beijer
HAVEN CENTRUM – De inwoners van Almere Haven snakken naar de aangekondigde opknapbeurt van de kustzone in het oudste stadsdeel van de stad. Dat werd donderdagavond duidelijk toen de gemeenteraad vergaderde in de buurt van de locatie zelf: in kerkcentrum Goede Rede.

In kerkcentrum Goede Rede reageerden Havenaren enthousiast over de plannen voor de kustzone in Haven. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Het komt niet vaak voor dat insprekers positief zijn over een plan van de gemeente. Donderdag was een duidelijke uitzondering. Bijna alle tien de insprekers waren blij dat de Kustzone eindelijk wordt opgeknapt. Stuk voor stuk eindigden zij hun betoog met applaus. Natuurlijk hadden alle insprekers hun wensen en verwachtingen, maar in het algemeen was er opluchting: de kustzone wordt eindelijk aangepakt en hopelijk heeft dat positieve gevolgen voor het stadscentrum van Haven, waar ondernemers het momenteel loodzwaar hebben.
Een aantal bezoekers was bezorgd over de bouwput die zal ontstaan tijdens de opknapwerkzaamheden en ook niet iedere bezoeker was blij dat er in de kustzone ruim 200 woningen worden gebouwd. Andere bezoekers spraken dat tegen: de extra woningen zijn juist nodig om de loop in het centrum te houden. Om die reden waren sommige bewoners ook blij dat er een hotel staat ingetekend in de plannen, waar anderen dat juist weer jammer vonden.

 

Lof voor participatie


In het algemeen werd duidelijk dat de Havenaren niet kunnen wachten tot de eerste schop de grond in gaat. Veel lof was er voor de aanpak van de gemeente die in het participatietraject goed geluisterd had naar de wensen van inwoners, belanghebbenden en verenigingen. “We beginnen het geloof ik eindelijk te leren”, zei raadslid John van der Pauw (PvdA). Verantwoordelijk wethouder Tjeerd Herrema ging zelfs nog een stapje verder. “Door de inbreng van deze partijen is het plan eigenlijk veel beter geworden.”

Artikel geplaatst op: 02 februari 2018 - 10:48

Gerelateerd

Delen