Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Hengstman lijsttrekker Almere Anders'18

Rutger Hengstman is voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart de lijsttrekker van de nieuwe partij Almere Anders'18. Hengstman zit nu als eenmansfractie in de raad, nadat hij jarenlang voor de VVD in de gemeenteraad zat. Vorig jaar raakte Hengstman gebrouilleerd met de liberalen.

Almere Anders‘18 kent een hoog gehalte ex-VVD'ers. Ook Martin Sinke (nummer 2 op de lijst) en Gerlinde en Gerlinde Blokland (3) zijn van VVD-huize. Op de achtergrond speelt ook ex-VVD0wethouder Henk Smeeman een belangrijke rol.
Ellen Stel is met haar vierde plaats op de kandidatenlijst een nieuwkomer in de politiek, maar volgt de Almeerse politiek al jaren op de voet. Met name het onderwerp Floriade heeft zij intensief gevolgd. Het eerste dat Stel wil realiseren is dat de voorbereidingen van de Floriade worden stopgezet. Stel is ook fel tegenstander van de geplande woonwijk op het Floriadeterrein. Almere Anders‘18 wil juist dat het gebied voor recreatie wordt doorontwikkeld.
Nummer vijf op de kandidatenlijst van Almere Anders‘18 is Frits van der Pluijm. Van der Pluijm is lid van het hoofdbestuur van 50PLUS. Deze partij doet in Almere zelf niet mee aan de verkiezingen. Van der Pluijm wil de leden en kiezers van 50PLUS in Almere een goed alternatief bieden door zich te verbinden aan de lokale partij Almere Anders‘18.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:
1. Rutger Hengstman
2. Martin Sinke
3. Gerlinde Blokland
4. Ellen Stel
5. Frits van der Pluijm
6. Stef de Haas
7. Alexandra van Itterzon
8. Edwin Vermij
9. Daniëlle Schilp
10. Rola den Rooijen-Hengstman

Artikel geplaatst op: 30 januari 2018 - 13:03

Gerelateerd

Delen