Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Floriade: 'Dit is een coalitie-dingetje'

Door Marcel Beijer
ALMERE – “De wethouder neemt de gemeenteraad geblinddoekt mee aan de hand. Straks wordt de blinddoek afgedaan en vragen de raadsleden zich af waar ze in vredesnaam terecht zijn gekomen.”

Volgende week wordt in de politieke markt gestemd over het ontwikkelingsplan Floriade (Foto: aangeleverd)


Dat zei fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV donderdagavond tijdens de Politieke Markt. De PVV ondersteunt een motie diede eenmansfractie Hengstman, heeft klaarliggen. De motie roept op om het concept ontwikkelingsplan (COP) voor de Floriade nog niet goed te keuren en de aanbestedingsprocedure op te schorten. Volgende week wordt daarover gestemd. Alhoewel het formeel niet zo is, kan het COP gezien worden als een definitieve ‘go’ voor de Floriade. Een aantal oppositiepartijen wil die stemming uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart.
PVV en Hengstman willen de aanbesteding opschorten omdat professor Arjan Bregman onlangs een kritisch rapport presenteerde waarin hij concludeert dat de Almeerse gemeenteraad de mogelijkheid wordt ontnomen om tijdig zelfstandig te kunnen beslissen over de ontwikkeling van de stadswijk Floriade.
Wethouder Tjeerd Herrema wil dat de raad volgende week een beslissing neemt over het COP. Hij raadt ten zeerste af om de aanbestedingsprocedure uit te stellen. “Er zijn vier marktpartijen die graag het gebied willen ontwikkelen. Dat is boven verwachting. Maar die partijen hebben niets aan een twijfelende raad. Die willen duidelijkheid. Bovendien krijgt de raad nog ruim de gelegenheid om bij te sturen.”
Raadslid Rutger Hengstman betwijfelt dat. “Het zegt veel dat het college de COP wil doordrukken en voorbij gaat aan het advies van een deskundige professor. De Floriade is echt een coalitiedingetje.”

Artikel geplaatst op: 26 januari 2018 - 10:38

Gerelateerd

Delen