Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Wethouder positief over woningen voor leerkrachten

ALMERE – Wethouder Tjeerd Herrema (PvdA) geeft op Twitter aan dat hij positief staat tegenover een woningbeleid voor jonge leerkrachten in Almere.

Dit naar aanleiding van een bericht in het Parool van afgelopen vrijdag dat Amsterdam honderd woningen beschikbaar gaat stellen aan jonge leerkrachten die in de stad willen gaan werken. De hoofdstad kampt met een groot lerarentekort en hoopt zo leraren aan te trekken. Door de drooggekookte en overspannen woningmarkt kunnen de leerkrachten op dit moment geen woning vinden in Amsterdam.
“Als het onderwijs aangeeft dat het nodig is voor het aantrekken van goede leerkrachten in Almere dan sta ik hier positief tegenover”, meldt Herrema op Twitter. “We moeten dit aantal wel afwegen tegen andere wachtenden en natuurlijk meer sociale huurwoningen bijbouwen.”
Zowel de PvdA als D66 melden dat ze open staan voor beleid om jongen leerkrachten aan een woning te helpen omdat ook in Almere het lerarentekort nijpend dreigt te worden. Toen de PvdA een leraren-cao voorstelde waarin ook woningbeleid voor de doelgroep werd voorgesteld, vond de partij geen gehoor in de raad.
Artikel geplaatst op: 22 januari 2018 - 15:04

Gerelateerd

Delen