Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Geen enthousiasme voor nieuwe lokale omroep

Door Robert Mienstra
ALMERE – “We moeten een debacle als dat van Media036 voorkomen”, zei Hilde van Garderen (VVD) vorige week op de Politieke Markt over de criteria die de raad moet stellen aan een nieuwe lokale omroep. Ook andere partijen zetten hun vraagtekens bij een nieuwe lokale omroep, zeker op het financiële vlak.

V.l.n.r Pim Reinders (LA), Olaf Buitelaar (PVV) en Hilde van Garderen (VVD), overleggen na de vergadering of zij elkaar kunnen vinden in een motie tegen een lokale omroep. (Foto: Almere DEZE WEEK).


“Is er wel maatschappelijk behoefte aan een lokale omroep?”, vroeg Van Garderen zich af.” Lokale radio is sowieso geen haalbare kaart, daar luistert echt niemand naar. De VVD voelt er niets voor om een keuze te maken uit de gegadigden. Wij vinden de eisen die gesteld gaan worden aan de lokale omroep ook te zwaar. We hebben het hier wel over amateurs.”
Pim Reinders (Leefbaar Almere) zei "met heel veel tegenzin" over een lokale omroep te praten. "Dit moet omdat het moet, en nu al zien we dat de gegadigden niet willen samenwerken."

Meer geld


Bastiaan Malotaux (CDA) liet een positiever geluid horen. “Er ligt in deze bespreking een zware nadruk op het geld, we moeten ook kijken naar de kwaliteit. De 47.000 euro die de wethouder wil uittrekken voor een lokale omroep is gewoon te weinig.”
Ook GroenLinks denkt dat met dit bedrag een lokale omroep niet haalbaar is. Verder is de PvdA niet van plan veel geld uit te geven aan een lokale omroep. “We hebben geleerd van het verleden”, zei Leida Höhle van die partij. Via Twitter liet de PvdA weten wel voor een kwalitatief goede lokale omroep te zijn.
De PVV sprak zich bij monde van Olaf Buitelaar tegen een lokale omroep uit. “Wij stellen daar geen gemeenschapsgeld voor beschikbaar. We komen met een motie waarin we uitspreken dat de raad het ongewenst vindt dat er in Almere een met publiek middelen bekostigde lokale omroep bestaat en dat dwingende bekostiging van een door de raad ongewenste lokale omroep ondemocratisch overkomt.”
Wethouder Frits Huis stelde dat hij er niet over gaat, maar dat de raad de eisen stelt waaraan een lokale omroep moet voldoen. “Het is aan de raad of we het voor 47.000 euro doen met misschien minder eisen.”

Artikel geplaatst op: 21 januari 2018 - 10:40

Gerelateerd

Delen