Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Politici in debat met G-KRACHT politiek panel en mensen uit de zorg
Verkiezingsdebat 14 februari 'Geef beleid een gezicht'

Door Robert Mienstra
ALMERE - Almere DEZE WEEK en de Stichting ABRI organiseren woensdagavond 14 februari in de Burgerzaal in het stadhuis een verkiezingsdebat op initiatief van het G-KRACHT politiek panel.

Mensen met een verstandelijke beperking willen met politici praten. Ze willen niet dat er alleen óver hen gepraat wordt. Daarom zal een aantal van deze mensen daadwerkelijk de discussie aangaan met de politici, en ook aan hen vragen wat de politieke partijen voor hen kunnen betekenen. Zo zullen ook zij in het stemhokje een weloverwogen keus kunnen maken.
Organisaties

De medewerkers van Almeerse zorgorganisaties, onderwijsinstellingen wijkprofessionals en buurtbewoners van de deze doelgroep worden nadrukkelijk uitgenodigd bij het debat. Ook zij kunnen zich zo informeren wat de speerpunten van de politieke partijen zijn als het gaat om zorg en beleid voor mensen met een beperking.
De onderwerpen die aan de orde komen zijn:
-   Onderwijs
-   Dagbesteding
-   Werk-leertrajecten
-   Meedoen in de samenleving
-   Veiligheid
-   Vervoer.
Datum: 14 februari
Plaats: Burgerzaal Stadhuis
Debatleiders: Robert Mienstra en Marcel Beijer, journalisten bij Almere DEZE WEEK
Technisch voorzitter: Wethouder Frits Huis.
Inloop: 19.00 uur
Aanvang debat: 19.15 uur
Eindtijd debat: 20.45 uur
Ontmoeting: 20.45 uur. Deelnemers debat en bezoekers kunnen met elkaar napraten.
Op https://www.movisie.nl/praat-met-mij/index.html is een introductiefilmpje te bekijken over dit onderwerp.
Artikel geplaatst op: 17 januari 2018 - 12:53

Gerelateerd

Delen