Nieuws
Video: Verkiezingsdebat Zorg Video: Filmverslag van het verkiezingsdebat over het thema zorg in de bomvolle burgerzaal. Een verslag van Dominique Voss,... PVV: Omroep Almere (AOS) niet onpartijdig   Door Robert Mienstra ALMERE - Lijsttrekker Toon van Dijk van de PVV werkt niet mee aan een door... 'Financieel risico Floriade aanzienlijk verminderd' Door Marcel BeijerALMERE – Het financiële risico dat de gemeente loopt bij de organisatie van de Floriade is... Raad wil duidelijkheid voor zeilschool Haddock Door Marcel BeijerALMERE – Een overgroot deel van de gemeenteraad wil dat er nu snel duidelijkheid komt over... Kandidaat-raadslid PvdA bedreigd na verkiezingsdebat Door Robert Mienstra ALMERE – Ruud de Jonge, kandidaatsraadslid van de PvdA, doet aangifte bij de politie nadat... Kindertheater in de kerk BOUWMEESTERBUURT - Bijna niemand kent het spannende verhaal van Joas, de jongen die op 8-jarige leeftijd koning werd.... Gezellige zondagen in buurthuis DE MEENTEN – In buurthuis Meenten en Grienden, aan de Jaagmeent 179, is op zondag 25 Februari weer... Bedevaart naar Lourdes ALMERE – De Almeerse Sint Bonifatius parochie organiseert, samen met het bisdom Utrecht, een achtdaagse reis naar de... Amsterdammer prikte 34 autobanden lek op Trekweg ALMERE – De politie heeft de dader gevonden die 11 november vorig jaar 34 autobanden lek stak op... Bewoners Fluitekruidstraat hebben officieel 70 centimeter tuin erbij KRUIDENWIJK – Bij zestien bewoners van de Fluitekruidstraat gaat de vlag uit. Eind januari kregen de bewoners van...

Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel

ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad.

Geparkeerde auto's in de straat. Het wordt niet het beeld van de Floriadewijk. (Foto: Shutterstock)


Het college wil van de wijk het visitekaartje maken op het gebied van duurzaamheid. Het plan is om bij de 600 woningen die er komen geen parkeerplaatsen in te plannen. Bewoners moeten hun auto in een garage aan de rand van de wijk parkeren en vervolgens naar huis lopen of bijvoorbeeld van een elektrische deelauto gebruik maken.
Verschillende partijen vinden dat wethouder Tjeerd Herrema met dit plan veel te ambitieus is. Toon van Dijk (PVV) noemde het een ‘utopisch waanidee’. Bastiaan Malotaux (CDA) vond het idee ‘nobel’ maar voorziet logistieke problemen. “Er zullen bijvoorbeeld in de spits piekmomenten ontstaan rond de deelauto’s wanneer bewoners allemaal tegelijk naar hun werk moeten.“ Ook D66 heeft twijfels. “De lat ligt misschien te hoog”, zei fractievoorzitter Jan Lems die direct een alternatief aanbood: “Misschien moeten we rollende trottoirs overwegen, net zoals ze die op Schiphol hebben.”
De PvdA vond het plan van de eigen wethouder juist uitstekend en vond zelfs dat er wel een ‘tandje bij’ mag.
Volgens wethouder Herrema wordt de soep echter niet zo heet gegeten als die wordt opgediend. “Autoluw betekent niet dat er geen auto’s de wijk in mogen. Bewoners kunnen wel degelijk met hun eigen auto bij de voordeur komen en ook moet er ruimte zijn voor calamiteitendiensten. Maar we willen met de Floriadewijk ons nek uitsteken en nieuwe paden bewandelen. Het huidige stadscentrum is ook autoluw en de bewoners zijn daar volgens mij niet ongelukkiger van geworden. De Floriadewijk gaat ook onderdeel uitmaken van het stadscentrum, dus de keuze voor autoluw is minder bijzonder dan het lijkt.”

Artikel geplaatst op: 19 januari 2018 - 08:55

Gerelateerd

Delen