Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht

HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de deuren gesloten. Het nieuwe politiesteunpunt, wat het bureau aan het Bivak ook was, is aan de Kerkgracht 32. De dienstverlening in Almere Haven blijft hetzelfde.
Het politiebureau Haven is verhuisd naar de Kerkgracht 32. (Foto: aangeleverd)

“Een steunpunt betekent dat er is een balie is voor het doen van aangifte en een plek voor een gesprek met een wijkagent”, licht wijkagent Jeffrey Halsema desgevraagd toe. “Het is geen opkomstlocatie, dat is het bureau aan de Baljuwstraat in Stad wel. Sinds de samenvoeging van die twee bureaus, Stad en Haven, is Stad de plek vanwaar noodhulp en de recherche georganiseerd is en hoe we nu al ruim een jaar werken. Aan de Kerkgracht in Haven kun je aangiftes doen, maar omdat dat tegenwoordig ook al veel via internet gebeurt hoeven we geen groot kantoor open te houden.”
Het bureau aan het Bivak, de plek van het eerste politiebureau van Almere, is verruild voor die aan de Kerkgracht omdat het pand verouderd was. “Er was veel achterstallig onderhoud en de kosten voor het opknappen waren te hoog. Toen is de afweging gemaakt: opknappen of verhuizen. Verhuizen was de meest aantrekkelijke optie.”
Wijkagenten
Voor een gesprek met een wijkagent kan via 0900-8844 een afspraak gemaakt worden. De wijkagenten van Haven zijn Michiel van Os, Sytze Stel en Ronald Buitenhuis. Om persoonlijk aangifte te doen is het bureau op de nieuwe locatie ongewijzigd open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Een melding of aangifte doen via internet kan 24 uur per dag via www.politie.nl. Indien gewenst beschikken agenten over digitale middelen om aangifte op te nemen op locatie, zoals bij mensen thuis. Daarnaast is de politie altijd telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of spoed via 112.
Andere politiebureaus in Almere zijn te vinden aan de Baljuwstraat 2 (centrum Stad), Operetteweg 5a (Muziekwijk) en Giraffeweg 7-9 (Faunabuurt).
Artikel geplaatst op: 17 januari 2018 - 13:25

Gerelateerd

Delen