Nieuws
Video: Slotdebat gemist? Bekijk het op ADW TV Video:Almere DEZE WEEK en de nieuwebibliotheek organsieerden zaterdag 17 maart het grote slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Kijk... Aeresgroep koopt eerste kavels op Floriadeterrein STAD CENTRUM - De eerste kavels op het Floriadeterrein zijn aangekocht door de Aeresgroep. Die gaat op het... StrandLAB moet zorgen voor meer cultuur en recreatie op Almeerderstrand ALMEERDERSTRAND – Op de kop van Marina Muiderzand staat sinds kort een caravan. Deze caravan is de mobiele... Informatieavond Villapark Vogelhorst VOGELHORST - Wie nieuwsgierig is naar de stand van zaken en ontwikkelingen in Villapark Vogelhorst, is donderdagavond 29... Helft 45 plussers werkt dankzij Almeerse begeleidingsmethode Door Robert MienstraALMERE – “Twee jaar geleden begon de gemeente samen met het UWV 45-plussers met een bijstand-... Biljarten en schilderen voor ouderen FAUNABUURT – Er is weer plaats voor nieuwe leden bij verschillende activiteiten voor ouderen in buurtcentrum het Forum... Coffeeshop Meridiaanpark van de baan Door Marcel BeijerBUITEN CENTRUM – Er komt definitief geen coffeeshop in het Meridiaanpark in Buiten. Dat heeft de... Poldertranen zoekt accordeonist/toetsenist ALMERE – Poldertranen is een gemengd Almeers koor met ongeveer vijftig leden. Voor vervanging en versterking van de... VRE-bacterie Flevoziekenhuis 'onder controle' STAD CENTRUM – De besmetting met de VRE-bacterie op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL van het Flevoziekenhuis is... Samen de zorg verbeteren ALMERE – Laten zien wat goed gaat en wat beter kan in de zorg? Goed voorbereid in gesprek...

Leden No Surrender aangehouden in zaak Ester Paul

ALMERE - Twee leden van No Surrender zijn maandag 15 januari door het Arrestatieteam in hun woning in Amsterdam aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een woningoverval, die in december 2016 plaatsvond in de Literatuurwijk in Almere. Deze overval houdt mogelijk verband met de dood van de 43-jarige Ester Paul.

Bij de woningoverval in Literatuurwijk raakte de 78-jarige bewoonster van de woning gewond. Deze overval houdt mogelijk verband met de dood van de 43-jarige Ester Paul die april 2017 dood aangetroffen werd in het water van het Veluwemeer in Biddinghuizen.

Bij de overval op donderdag 8 december 2016 in de Literatuurwijk wisten de daders te ontkomen. Afgelopen maandagochtend konden twee mannen van 32 en 40 jaar oud worden aangehouden voor deze overval. Na hun aanhouding werden er zoekingen gestart in twee woningen in Amsterdam en in twee woningen in Almere. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Het lichaam van de 43-jarige Ester Paul werd zondagochtend 30 april 2017 door voorbijgangers aangetroffen in het water van het Veluwemeer. Direct werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart om haar dood te onderzoeken. Er werd sectie verricht op het lichaam en daaruit bleek dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Rechercheurs onderzoeken of een mogelijk conflict haar fataal is geworden. Betrokkenheid bij de overval in de Literatuurwijk komt naar voren als een mogelijk motief voor haar dood. Meer inhoudelijke informatie over het onderzoek naar de dood van Ester Paul kan in dit stadium niet worden gegeven, omdat dit het onderzoek zou kunnen schaden.

Artikel geplaatst op: 16 januari 2018 - 14:04

Gerelateerd

Delen