Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Korfballers Suriname op bezoek bij EKVA

FANNY BLANKERS-KOEN SPORTPARK - Het Surinaamse korfbalteam heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Almeerse EKVA. Het nationale team van Suriname wil deelnemen aan het WK 2019 in Zuid-Afrika, maar de ploeg moet zich hiervoor eerst kwalificeren en wil voorafgaand daarom graag veel oefenen.
De Surinamers waren veel te sterk voor EKVA en wonnen zoals verwacht makkelijk: 7-31. (Foto: Fred Rotgans)

De spelers en speelsters van Suriname spelen bij korfbalclubs in Nederland zoals Blauw-Wit (Amsterdam), Fortuna en Rohda. Sommige van deze clubs spelen al jaren op het allerhoogste niveau in Nederland; de Korfbal League. Spelers in de Korfbal League zijn de wereldtop. De Surinamers waren veel te sterk voor EKVA en wonnen zoals verwacht makkelijk: 7-31.
Op 18 augustus 2017 werd het land geaccepteerd als lid door de Internationale Korfbal Federatie (IKF). Suriname heeft sindsdien vele oefenwedstrijden gespeeld en speelt in de kerstvakantie op de Korfbal Challenge in Rotterdam tegen Portugal. Het team wil korfbal in Suriname verder ontwikkelen en wil misschien zelfs een gooi doen naar deelname aan het wereldkampioenschap van 2019 in Zuid-Afrika.
Artikel geplaatst op: 12 januari 2018 - 15:04

Gerelateerd

Delen