In alle vrijheid sporten bij LadiesFit

MARKERKANT – LadiesFit is een kleinschalige vrouwensportschool. De fitclub opende onlangs de deuren aan de Markerkant 10-04E. Vrouwen kunnen hier in een vertrouwde omgeving trainen met andere vrouwen. “Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop en geen vraag is vreemd”, aldus eigenaresse Lieke de Vries.“

Vrouwen kunnen bij LadiesFit in een plezierige omgeving trainen met andere vrouwen. (Foto: Fred Rotgans)

De Vries startte de sportschool omdat ze de drempel tot de grote sportscholen vaak iets te hoog vond. “Voorheen sportte ik altijd in de commerciële sportscholen”, aldus De Vries. “Maar als vrouw zijnde voelde ik me vaak onprettig door de grote mensenmassa. Complete vriendengroepen die samen trainen, mensen die liever de hele avond WhatsAppen en een apparaat bezet houden, maar ook mensen die je aanstaren als je nieuwe dingen wilt uitproberen. Dat motiveerde mij niet echt, als niet zo gespierde vrouw, om mezelf de gewichtenhoek in te wurmen.”
De Vries bedacht dat sporten ook leuk kan zijn. "Ik bedacht me wat ik heel erg fijn zou vinden; een kleinschalige sportschool voor alleen vrouwen dat is ingericht met diverse cardio-apparatuur, een krachtstation waar je je hele lichaam mee kan trainen en materialen zoals dumbells, barbells en verschillend klein fitness-materiaal. Het voordeel hiervan is dat je elke spiergroep optimaal kan trainen zonder dat je aan die vervelende apparaten vast zit! Waar je je vertrouwd voelt en waar je nieuwe oefeningen kan proberen zonder dat je aangegaapt wordt. Zo is LadiesFit ontstaan."
In de gloednieuwe sportschool helpt De Vries zelf met de trainingen. “Ik kan, indien gewenst, voedingstips geven voor vrouwen die af willen vallen. Voor wie dat wil bieden we ook weegmomenten. Daarnaast wil ik binnenkort starten met groepsactiviteiten als hardlopen en wandelingen.”
Meer informatie: www.ladiesfit-almere.nl.

Artikel geplaatst op: 01 januari 2018 - 09:17

Gerelateerd

Delen