Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Januari 2018 ook weer (zeer) zachte maand

De winter is nog heel ver weg en het ziet er niet naar uit dat het binnen een week of twee stevig wintert in Almere. Minima beneden -10 graden en maxima rond -4: onhaalbare kaart uiteraard! Tot afgelopen zondag stond de gemiddelde januaritemperatuur nagenoeg 4 graden boven normaal.
Wederom stevenen we af op een bepaald saai winterhalfjaar hoewel we nog zo’n zes weken te gaan hebben met het officiële winterseizoen. Binnen een week kan er een Siberisch regime op de weerkaarten worden getoond in theorie. Juist in Rusland was het al recordzacht in december en ook in deze louwmaand zijn de positieve temperatuurafwijkingen maximaal in die contreien. Vanzelfsprekend kan het nooit winters koud worden in ons land als het dat stroomopwaarts niet al is. In 1987 begon de ijzige koude zich rond deze tijd al op te potten in de regio Moskou met -30 tot -35 graden. Uiteindelijk stroomde een deel van die kou uit naar de Lage Landen en beleefden we een felle ijzige koudegolf.
Na het bescheiden (aprilse) nachtvorstje afgelopen maandagochtend, blijft ’t de hele week vorstvrij. Het prachtige zonnige weer van begin deze week heeft alweer plaats gemaakt voor het vertrouwde sombere plaatje dat we helaas kennen van de afgelopen maanden. Weinig zon dus weer op ’t pleit. Saai weer eigenlijk tot en met het aanstaande weekend (weinig variatie in de temperatuur en wind).
Deze woensdag geeft wat regen en ook rond vrijdag kan er nog wat lichte neerslag vallen in Almere.
Opvallend is het dat het bijzonder zachte weer met regelmatig 14-15graden (zoals in 2014) uitblijft. De laatste dag van 2017 was het per ongeluk tijdelijk erg zacht, maar dubbele temperatuurcijfers zitten er voorlopig niet in. Volgende week is er mogelijk beter nieuws voor de winterliefhebbenden in Almere.
Woensdag min. 4, max. 8, wind z. 3, neerslag 70% en zon 15%
Donderdag min. 3, max. 7, wind z. 3, neerslag 30% en zon 15%
Vrijdag min. 3, max. 6, wind var. 3, neerslag 40% en zon 15%
Zaterdag min. 3, max. 6, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 30%
Zondag min. 3, max. 6, wind zo. 3, neerslag 25% en zon 30%
Meer info op www.weerprimeur.nl
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 13:12

Gerelateerd

Delen