BC Duinwijck trakteert AviAir Almere op eerste nederlaag

PARKWIJK - De badmintonners van AviAir Almere zijn tegen BC Duinwijck tegen de eerste nederlaag aangelopen in dit seizoen. De Haarlemmers waren met 5-3 te sterk. De dubbels en een mix gingen kansloos verloren. 
De concurrenten, VELO en DKC, speelden tegen elkaar met 4-4 gelijk. AviAir Almere blijft ondanks het verlies wel koploper in de kampioenspoule met 5 punten voorsprong op BC Duinwijck.

Foto: Fred Rotgans

Tegenstanders Jorrit de Ruiter en Ruud Bosch bleken een maatje te groot voor de Almeerse dubbelspelers.  Bij de dames ging het al niet veel beter. Akvile Stapusaityte en Debora Jille zetten Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen al snel op een 6-2 achterstand. De Almeerse dames kwamen nog knap terug tot 12-12. Met vervolgens slechts drie Almeerse en negen Haarlemse punten stond er een 21-15 op het scorebord. In de tweede game werd het al snel 11-4 voor de Haarlemmers. Het leidde tot een nederlaag en een 2-0 achterstand.
Aram Mahmoud speelde een prima partij tegen Jordy Hilbink. De vorige ontmoeting werd nog door Jordy gewonnen maar deze keer trok Aram aan het langste eind. In de eerste game keek Aram constant tegen zo’n 5 punten achterstand aan en Jordy won die game met 21-14. Ook in de tweede kwam Aram op achterstand. Maar na 1-5 werd het wel 9-8 in het voordeel van Aram. Jordy versla je niet zo maar en hij nam weer een 15-13 voorsprong en leek de partij te gaan winnen. Maar met een aantal sterke scores kwam Aram langszij en sleepte met 21-17 er toch een derde game uit. In die game was er steeds een minieme voorsprong voor Aram. Na 11-10 sloeg hij met 15-13 en 18-16 toch een klein gaatje. Met nog een paar mooie scores pakte Aram met 21-17 de winst en daarmee het eerste Almeerse punt.

Sebastiaan Li
Inmiddels was Sebastiaan Li aan zijn partij begonnen tegen Jerry Natenstedt. Hier was Sebastiaan de sterkste in de vorige ontmoeting. Dat had ook nu zo kunnen zijn. De eerste game ging van 11-7 naar 12-15 en 19-19. Toen dacht Sebastiaan op gamepoint te komen ware het niet dat hij net met zijn racket over het net kwam. Jerry benutte meteen zijn eerste gamepoint en pakte die game dus met 21-19. In de tweede game had Sebastiaan steeds de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Via 11-6 was Sebastiaan met 21-14 duidelijk de betere. Een derde game moest dus de beslissing brengen. In die game keek Sebastiaan steeds tegen een achterstand aan. Na 10-14 en 12-16 kon hij de achterstand nog wel verkleinen tot 15-17 maar kon niet doordrukken. Jerry scoorde vier keer achter elkaar, won met 21-17, en dus de partij. Duinwijck op een 3-1 voorsprong. Manon Sibbald mocht het weer eens opnemen tegen Akvile Stapusaityte. Akvile bleek steeds te sterk voor Manon en dat was nu niet anders. In het begin ging het nog wel gelijk op maar na 7-11 nam Akvile snel afstand en pakte de eerste game met 21-13. In de tweede game was Manon in het begin zeker niet de mindere en kwam tot 10-10 goed mee. Toch nam Akvile een paar punten voorsprong en bouwde dat uit. Met 21-16 pakte ze ook de tweede game en bracht daarmee de tussenstand op 4-1 voor Duinwijck.

Madouc Linders
Madouc Linders kruiste de degens met Raquel Humphris. Madouc begon niet goed en kwam al snel met 7-3 achter. Maar al heel snel kwam ze al weer op 7-7. Na 11-10 vergrootte ze puntje voor puntje haar voorsprong en pakte met 21-17 de eerste game. In de tweede game ook weer een achterstand. Na 7-11 werd het nog wel 12-12 en 16-16 maar Raquel ging met 18-16 richting gamewinst. Maar Madouc gaf geen krimp en scoorde vijf maal op rij en pakte met 21-16 de winst in de partij en bracht Almere terug tot 4-2.
Dus viel er hooguit nog een gelijkspel te halen maar dan moesten de twee mixen wel gewonnen worden. Dat zat er helaas voor Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux geen moment in. Teveel fouten en ze haalden niet hun gebruikelijke niveau. De duidelijke cijfers zeggen alles. Met twee keer 21-12 ging de winst verdiend naar Debora Jille en Ruud Bosch.

Op het andere veld waren Ilse Vaessen en Léon Nottelman veel te sterk voor Jerry Natenstedt en Raquel Humphris en behoedden Almere voor een ruime nederlaag. Via 11-5 een makkelijke 21-12 in de eerste en na 11-4 een 21-11 zege in de tweede game. De eindstand dus met 5-3 in het voordeel van Duinwijck.

De volgende wedstrijd van AviAir is op zaterdag 13 januari om 19.00 uur in Den Haag tegen DKC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 10:15

Gerelateerd

Delen