Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Beijer TV

Door Marcel Beijer

Ik ga een lokale omroep beginnen: Beijer TV, want wie een lokale omroep wil starten, moet over een overdosis ego beschikken.
Beijer TV wordt geen omroep met nieuwsprogramma’s, want op het gebied van nieuws is Almere DEZE WEEK niet te kloppen. En mijn zender komt ook niet met een ‘aangrijpende’ reportage van een kantklosvereniging of met een uur durend ‘openhartig’ interview met de broer van de reservekeeper van Buitenboys Zaterdag 2.
Op dit moment zijn er vijf partijen, die straks de kansloze concurrentie aangaan met bewezen successen als Boer Zoekt Vrouw, Heel Holland Bakt, Studio Sport, Netflix, YouTube en Fox Sport.
Beijer TV pakt het straks anders aan. Mijn zender springt in op het gegeven dat de andere vijf kandidaten voor de omroeplicentie elkaar nu al het licht in de ogen niet gunnen. Het wordt een keiharde oorlog. En dat geweld is goed voor mijn kijkcijfers.
Beijer TV komt met slechts één programma. Iedere voorzitter van de kandidaat-omroepen krijgt een webcam op het voorhoofd geplakt, zodat heel Almere 24 uur lang live kan meeleven met de roddels, achterklap, verdriet en het uiteindelijke geluk van de jubelende winnaar.
Direct na de bekendmaking dat Beijer TV de licentie heeft binnen gehaald, gaat mijn zender overigens alweer op zwart.
Ik zit dan met mijn 200.000 euro aan subsidie op de Bahama’s.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 09:26

Gerelateerd

Delen