Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Almerepad opnieuw ontdekken met nieuwe site

ALMERE - Mooier kon 2018 voor Hans Prins niet beginnen: met een nieuw Almerepad, met een nieuwe website, www.almerepad.nl, maar een vertrouwde naam. Samen met de vrijwilligers van Almeerdaagse kan nu een koppeling gemaakt worden met de permanente markering, die werd ontwikkeld voor de meerdaagse wandeltochten in Almere.
'Het Almerepad is in eerste ontwerp ontwikkeld door de gemeente Almere. Nadien heeft het Wandelplatform-LAW de route op onderdelen aangepast, teneinde te kunnen voldoen aan kwaliteitscriteria en om het gebruiksgemak voor de wandelaar te vergroten.' Tot zover het citaat op pagina 85 van het boekje dat in april 2002 werd uitgegeven en gedurende enkele jaren verkrijgbaar was bij, onder meer, VVV Almere. Helaas bleek het niet mogelijk om te zorgen voor afdoende onderhoud. Door bouwactiviteiten zijn paden en markeringen verdwenen, nieuwe paden in nieuwe wijken werden niet in het systeem opgenomen.
Toen in 2008, na het initiatief van Hans Prins, de Almeerdaagse werd opgericht, heeft Hans Snel, toen directeur van Almere City Marketing ook het Almerepad onder de aandacht gebracht. De reactie van Hans Snel op het nieuws van het nieuwe Almerepad: “Wauw, gefeliciteerd Hans, dat is inderdaad een mooie mijlpaal!”
In 2008 werd al in een eerste overleg met Wandelplatform-LAW besproken hoe Almerepad en Almeerdaagse kunnen samenwerken. Dankzij die samenwerking werden de wandelknooppunten in Almere gerealiseerd en werd op 21 december 2017 de domeinnaam www.almerepad.nl overgedragen aan Almeerdaagse. Hierdoor zijn 18 wandeltochten, gebaseerd op wandelknooppunten, vanaf vandaag gratis beschikbaar voor iedere wandelaar.
Via de website almerepad.nl zijn de routes te downloaden voor gebruik met een smartphone.
Artikel geplaatst op: 09 januari 2018 - 09:15

Gerelateerd

Delen