Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Jong Nederlands Blazers Ensemble in Goede Rede

ALMERE - Het nieuwe jaar bij Goede Rede Concerten begint zaterdagavond 13 januari met een feestelijk concert ‘Nieuwjaar!’ door het jong Nederlands Blazers Ensemble.
Het jong Nederlands Blazers Ensemble (kortweg: jongNBE) bestaat uit 10 jonge toptalenten van de Nederlandse conservatoria. (Foto: Peter Lodder)

Het jong Nederlands Blazers Ensemble (kortweg: jongNBE) bestaat uit 10 jonge toptalenten van de Nederlandse conservatoria, sommigen al klaar, anderen nog midden in hun opleiding. Het ensemble heeft al op vele podia en festivals gestaan waaronder het Grachtenfestival en is uiteenlopende samenwerkingen aangegaan met o.a. Jungle by Night (jazz), Holland Opera (opera), Lucky Fonz III (pop) en Edgar Moreau (cellist).
Het concert in Almere speelt zich af rondom het magische ballet Daphnis en Chloe van Maurice Ravel. De muziek van Ravel is het jongNBE op het lijf geschreven: Ravel is een meester in het gebruik van de blazers en tovert met klank. Daarnaast speelt het muziek uit alle windstreken en van alle tijden, reikend van oude muziek en traditionals tot eigentijdse composities, een programma dat past bij Nieuwjaar.
Over het jongNBE

Gedurende twee jaar krijgen de musici van het jongNBE een fantastisch leertraject in samenspel, programmering en presentatie aangeboden en worden gecoacht door de ervaren musici van het Nederlands Blazers Ensemble. Voor dit concert in Almere wordt het jongNBE gecoacht door Brandt Attema (trombonist van het NBE). Het ensemble begeleidt jonge componisten en speelt daarnaast eigen programma’s door heel Nederland.
Meer info en kaarten

Het concert Nieuwjaar! begint zaterdag 13 januari om 20.15 uur in Goede Rede, Kerkgracht 60, Almere. Entree: 20 euro, t/m 18 jaar 5 euro.
Info en kaarten op www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 08:24

Gerelateerd

Delen