Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Steeds meer bewoners boos over wegvallen lijn 4 Gooise Kant

Door Robert Mienstra
ALMERE - Sinds de nieuwe dienstregeling rijdt lijn M4 (allGo) niet meer naar de halte Gooise Kant West. Reizigers kunnen daar nu alleen nog met R-Net lijnen 322 en 323 reizen of een lange wandeling vanaf Literatuurwijk Oost (ruim 11 minuten) maken.


De redactie van Almere DEZE WEEK heeft inmiddels honderden klachten binnen over de nieuwe busvervoerder allGo. Opvallend is het aantal klachten over Gooise Kant West.
Met de R-Net lijnen moet er omgereden worden via "t Oor en moet er overgestapt worden. Met slecht weer en 's avonds vinden veel Almeerdes dat geen prettige situatie, vooral vanwege het gevoel van onveiligheid gekoppeld aan lange wachttijden. Ook steekt het de brievenschrijvers dat ze soms duurder uit zijn omdat de 10 ritten kaarten niet geldig zijn in de R-Net bussen.
Klachten van lezers bij allGo en de gemeente levert hen niets op. De gemeente stuurde een brief naar een van de klagers: “Wij begrijpen uw wens om meer vervoer naar Gooisekant West, de halte die het dichtst bij uw adres ligt. Dat is echter niet mogelijk. Als vervoer op de ene lijn uitgebreid moet worden, dan gaat dat ten koste van vervoer op een andere lijn. Er zijn in uw geval voldoende alternatieven, zij het met een overstap.”

Trein


Voor de lezer die deze brief ontving betekent dit dat hij vanuit Literatuurwijk het beste met de trein naar Almere Centrum kan. Een overstap met de bus op het Oor betekent voor hem dat hij daar een half uur moet wachten, 'en dat vind ik vooral 's avonds onveilig. Mijn vrouw ga ik daar zeker niet zo lange tijd in het donker laten staan' .
De gemeente antwoordt hem: 'Per 10 december 2017 is er veel veranderd in het busvervoer in Almere. Voor de start van de aanbesteding van het busvervoer is aangegeven dat met een teruggang van 25-35% in het vervoeraanbod rekening gehouden moest worden. Het budget is niet toereikend om het vervoeraanbod zoals het was aan te blijven bieden. Dit is samengevat in de Visie busvervoer Almere 2018-2027. Vanwege de verwachtte teruggang in het vervoeraanbod moesten pijnlijke keuzes gemaakt worden.'

Artikel geplaatst op: 09 januari 2018 - 09:31

Gerelateerd

Delen