Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Taiwan toont interesse in Upcycleperron

Door Robert Mienstra
ALMERE – Het upcycleperron dat in december 2017 door wethouder Frits Huis in Almere Haven is geopend, staat in internationale belangstelling. Taiwan heeft te kennen gegeven het project te willen kopiëren.
Wethouder Frits Huis opende in december het Upcycleperron. Er is nu al internationale belangstelling. (Foto: Fred Rotgans)

Oude en afgedankte goederen worden er naar toegebracht die opnieuw van economische waarde kunnen zijn. De nieuwe waarde van de goederen kan soms hoger liggen dan de oorspronkelijke waarde. Er worden op het Upcycleperron van afval nieuwe producten gemaakt. Dit jaar komen vertegenwoordigers van Taiwan naar Almere om te kijken of het project één op één in hun land te kopiëren is.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2018 - 09:46

Gerelateerd

Delen