Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Oude tijden herleven
Biljartvereniging Almere '83 viert jubileum

Door Wesley Verboom
SPORTPARK ANNAPARK – Je duikt de kroeg in en ziet in jouw ooghoeken een biljarttafel staan. Jouw kameraad balt direct de vuist en daagt je met pretogen uit voor een potje biljart. Voor de oudere lezer is het waarschijnlijk een herkenbaar tafereel. “Die sfeer van veertig jaar geleden heerst bij Biljartvereniging Almere '83 nog steeds”, glimlacht Wim Tijsterman.
(Foto: Fred Rotgans)

De vereniging viert komend jaar het 35-jarig bestaan. Daarom worden er gedurende 2018 diverse activiteiten georganiseerd. “Komend weekend (12 tot en met 14 januari) vindt het NK driebanden klein eerste 1steklasse plaats, in maart (9 tot en met 11 maart) het NK driebanden voor dames en eveneens in maart (24 en 25 maart) vindt het Open Flevolands kampioenschap voor dames plaats. “Rond juli organiseren we een biljart clinic in onze zaal, dan komen er twee grote namen langs (Frederic Caudron en Jean Paul de Bruijn, red.)”, zegt Tijsterman.
De voorzitter – elf jaar lid en vier jaar preses – vertelt enthousiast over de speciale kalender voor 2018, maar benadrukt daarna dat het bij de vereniging vooral draait om het sociale aspect. “Het merendeel van onze leden speelt recreatief. Enkele leden hadden van tevoren zelfs nog nooit gebiljart. Gelukkig hebben we een goede trainer. Slechts een klein deel speelt op een hoger niveau (eerste divisie, red.) en is ondergebracht in een zogenoemd topteam.”
Leden van de vereniging kunnen dagelijks terecht voor een potje biljart of een gezellig praatje. “We zijn van 9.00 uur tot en met 23.00 uur geopend”, aldus Tijsterman die de toekomst van de club zonnig in ziet.
“De komende jaren komen er bijna 10.000 65-plussers bij in Almere, maar we willen ons ook wat meer op de jeugd gaan richten. Wie weet gaan wij in de toekomst wel langs op scholen, maar eerst gaan we ons richten op het NK van komend weekend, waarvoor ik iedereen uitnodig om te komen kijken.”
Meer informatie: www.bv-almere83.nl.
Artikel geplaatst op: 09 januari 2018 - 10:20

Gerelateerd

Delen