Nieuws
Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk   Zondagavond rond zeven uur heeft er een steekpartij plaatsgevonden in een flat in Verzetswijk.   Het incident vond... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Ondersteuning voor havo/vwo leerlingen met autismespectrumstoornisFeestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en... Echnaton start sportieve vmbo-leerafdeling ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton is gestart met een nieuwe leerafdeling binnen het vmbo. Bij ‘Sportleerbedrijf Echnaton’ worden leerlingen... Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden...

Eigen geld nodig bij aanschaf huis

ALMERE – Wie vanaf dit jaar een huis wil kopen moet eigen geld meebrengen om onder andere de financieringskosten en overdrachtsbelasting te betalen. Het maximale leenbedrag voor een hypotheek is in 2018 verlaagd naar 100 procent van de waarde van de woning.
Wie overweegt een huis te kopen moet de bijkomende kosten uit eigen zak betalen. (Foto: Shutterstock)

Voor wie overweegt een huis te kopen betekent dit dat de bijkomende kosten uit eigen zak betaald moeten worden.
De verhouding tussen de hoogte van de hypotheek en de marktwaarde van de woning wordt ook wel loan-to-value genoemd. Sinds 2013 wordt de loan-to-value ieder jaar met één procent verlaagd. Vorig jaar konden woningbezitters nog 101 procent van de woningwaarde lenen. Vanaf dit jaar is dat 100 procent.
Bij de aanschaf van een woning komen extra kosten kijken, zoals notaris- en makelaarskosten, overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Deze kosten bedragen gemiddeld zes procent van de koopsom. Wie een huis koop moet vanaf dit jaar alle bijkomende kosten uit eigen zak betalen.
Vooral voor starters kunnen de nieuwe leennormen van grote invloed zijn. Volgens het Centraal Planbureau zou de helft van de starters de koop van een woning moeten uitstellen door een gebrek aan eigen vermogen.
Artikel geplaatst op: 09 januari 2018 - 13:26

Gerelateerd

Delen

Er zijn nog geen reacties

Plaats je reactie: