Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Opening Lelystad Airport waarschijnlijk vertraagd

ALMERE – Het lijkt erop dat de fractie van de ChristenUnie in de Tweede Kamer voor uitstel van de opening van Lelystad Airport in 2019 zal stemmen. Dat meldt het AD. De krant sprak met Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie.

Archieffoto: Fred Rotgans


Omdat de ChristenUnie deel uitmaakt van een kabinet, kan het standpunt van de fractie wel of niet voor een meerderheid zorgen. De fractie van de ChristenUnie is er onderling nog niet uit, maar maakt in februari de definitieve keuze om eventueel voor uitstel te stemmen. Tegen die tijd is er meer duidelijkheid over het minimale aantal vluchten dat nodig is om Lelystad Airport te kunnen openen. Ook is er dan meer bekend over de geluidshinder door lage aanvliegroutes. Die lage aanvliegroutes zijn noodzakelijk zolang er nog geen definitieve herindeling van de het luchtruim is vastgesteld. Naar verwachting zal dat pas in 2023 zijn, al moet tussen 2019 en 2021 wel al duidelijk zijn hoe die nieuwe indeling eruit komt te zien.
Tegenover het AD laat Eppo Bruins weten dat er op dat moment pas duidelijke berekeningen gemaakt kunnen worden en welke gevolgen er zijn voor het milieu en de geluidshinder.
Het officiële kabinetsstandpunt is dat Lelystad Airport op 1 april 2019 open gaat. Het uitgebreide vliegveld wordt dan ingezet om Schiphol te ontlasten door vanaf Lelystad vakantievluchten af te handelen. VVD en CDA vinden dat niet vooruit moet worden gelopen op een mogelijk uitstel van de geplande opening van Lelystad Airport. 

Artikel geplaatst op: 05 januari 2018 - 10:06

Gerelateerd

Delen