Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Vraagstuk: wie is tegen Floriade?

Door Robert Mienstra

Slechts 15 mensen kwamen demonstreren tegen Floriade. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Uit een onderzoek van de gemeente kwam naar voren dat ruim tachtig procent van de Almeerders niet positief is over de Floriade. Maar bij de twee afgelopen openbare bijeenkomsten van de Floriade viel geen onvertogen woord. Er was zelfs in Filmwijk een applaus voor de presentatie.
Filmwijk, de wijk waar, na Haven, de meeste oppositie tegen de Floriade verwacht zou worden.
Niets van dat alles.
Wij journalisten hadden boze spreekkoren verwacht, woedende inwoners met spandoeken, een wethouder die door furieuze anti-Floriadedemonstranten werd uitgefloten, die niet aan het woord kwam, bekogeld met bloembollen. Verfbommen. Politie te paard. Charges.
Het werd een fatsoenlijk applaus voor de wethouder.
Zijn de Almeerders eigenlijk wel zo tegen de Floriade?
De mensen die op facebook tekeer gaan tegen de Floriade zijn voor een deel bij de redactie bekend. Verreweg de meesten zien wij echter nooit bij de gemeenteraad. Zij mengen zich niet in het publieke debat. Slechts via het toetsenbord, veilig in de doorzonwoning, melden zij zich op facebook om daar los te gaan
Heeft het online-onderzoek van de gemeente naar de Floriadegevoelens in de stad niet te veel geappelleerd aan die Facebook-onderbuiken?
Tachtig procent van de inwoners is niet positief over de Floriade… dat is 160.000 mensen.
Onlangs kwamen er bij een anti-Floriadedemonstratie 15 mensen opdagen.
Waar waren de andere 159.985 ‘tegenstanders’ ?
Op Facebook?

Artikel geplaatst op: 29 december 2017 - 08:00

Gerelateerd

Delen