Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Ook in het nieuwe jaar weer First Friday bij Corrosia

HAVEN CENTRUM – De vijfde editie van First Friday vindt plaats op vrijdag 5 januari om 20.00 uur. Op het programma staat de muziektheatervoorstelling ‘Waar heb je zolang gezeten’ van Floris Devooght, een indringende expositie van Ted Struwer met illustraties over liefdesverdriet en de grillige voorstelling ‘Hope She Was Worth It’ De Opera van Sien Vanmaele.
(Afbeelding: Ted Struwer)

De voorstelling 'Waar heb je zolang gezeten' van Floris Devooght is een monoloog over een jongen die zocht, maar nooit vond. Het is een tragikomische muziektheatervoorstelling.
Ted Struwer is al een bekende van First Friday. Begin dit seizoen ontwierp ze de illustraties die te zien zijn op de posters van de maandelijkse avonden. Speciaal voor de vijfde editie van First Friday stelt zij een expositie samen met illustraties over liefdesverdriet. De frictie tussen de pijn van het verdriet en de manieren waarop mensen afleiding zoeken van deze gevoelens intrigeert haar.
In 'Hope She Was Worth It - De opera' rekent Sien Vanmaele af met de geliefde die haar bedrogen heeft. Op komische, maar doordringende wijze haalt ze herinneringen op aan hun tijd samen. Haar poëtische relaas wordt ondersteund door een grillige soundscape van Jan Dousselaere.
De voorstelling is vrijdag 5 januari bij Corrosia Theater, Expo & Film aan de Markt 43 in Almere Haven. Het programma start om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop voor 5 euro (studenten betalen 2,50 euro op vertoon van hun studentenkaart) aan de deur en via www.corrosia.nl
Artikel geplaatst op: 03 januari 2018 - 17:11

Gerelateerd

Delen