Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Almere’90 kijkt vol vertrouwen naar toekomst

Door Wesley Verboom
SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Het is een maandagavond in december en het is donker op het sportcomplex van Almere’90. Het oogt verlaten en leeg, maar schijn bedriegt. In de verte traint een jeugdteam van de honk- en softbalvereniging en vormt daarmee het bewijs dat de vereniging na 35 jaar nog springlevend is.

Het 35-jarig bestaan van Almere'90 wordt volgend jaar gevierd tijdens de organisatie van het Spring Classic Honk- en softball toernooi. (Foto: Albert Roozenburg)


“Het 35-jarig bestaan wordt volgend jaar nog dunnetjes gevierd tijdens de organisatie van het Spring Classic Honk- en softball toernooi”, zegt Manfred van Roekel, die net de voorzittershamer heeft overgedragen aan Julie Marcus. “Ik ben nu voorzitter van de Technische Commissie”, aldus Van Roekel, die daarna terugblikt op één van de hoogtepunten tijdens zijn voorzitterschap. “Van de Windmill classic Almere heb ik genoten, dat is een slow pitchevenement met tegenstanders uit alle hoeken van de wereld. Mooi om te zien dat dan op alle velden wordt gespeeld.”
Albert Roozenburg is ook aangeschoven. Het vroegere bestuurslid jeugdzaken is al bijna 25 jaar betrokken bij de vereniging, maar pas na de fusie met de Giants uit Diemen. In die periode is de naam van de vereniging omgedoopt naar B.S.C. Almere’90. “Mijn absolute hoogtepunt is het gastheerschap van het WK-honkbal in 2005”, glimlacht Roozenburg. “Voor dat toernooi is het huidige stadion gebouwd, waar we nog steeds complimenten over krijgen. Daarnaast heb ik genoten van de promotie naar de Hoofdklasse in 2008.”

Dieptepunt


Met het benoemen van de promotie stipt hij ook een dieptepunt aan. In 2010 moest het eerste honkbalteam zich vanwege het ontbreken van een financieel draagvlak terugtrekken uit de Hoofdklasse en begin 2016 kwam Almere’90 – waar Yankees-speler Mariekson (Didi) Gregorius speelde - nog in het nieuws nadat ternauwernood een faillissement was afgewend. Het vertrek van veel spelers had daar een belangrijke rol in.
Inmiddels schijnt de zon weer bij Almere’90. Van Roekel: “We zijn financieel bijna gezond en we groeien weer. Wij komen zelfs jeugdtrainers tekort. Verder ben ik erg blij dat bijna alle jeugdteams (zowel honk- als softbal) op het hoogste niveau spelen. Hopelijk lukt dat ook weer met onze eerste teams. Het nieuwe bestuur van de vereniging maakt daar mooie stappen in.”

Artikel geplaatst op: 03 januari 2018 - 11:14

Gerelateerd

Delen