Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

Flevolanders kampioen lenen voor verbouwing

ALMERE - Dit jaar vragen Nederlanders 52,0 procent vaker een lening aan om een verbouwing te financieren. De hoogte van het leenbedrag voor een verbouwing is ook gestegen, met 14,2 procent naar 15.262 euro. Het hoogste gewenste bedrag is te vinden in Flevoland. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop, waarbij 7.633 leningaanvragen uit de eerste drie kwartalen van 2016 en 2017 werden onderzocht.

onderschrift


De aantrekkende economie, evenals de positieve trend die te zien is op de woningmarkt, hebben duidelijk gunstige effecten op het consumentenvertrouwen. Dit lijkt consumenten ook het vertrouwen te geven om vaker aan een verbouwing te denken.

Hoogste bedrag


Nederlanders willen steeds hogere bedragen lenen om een verbouwing te financieren. Waar het gewenste bedrag in 2016 nog 13.365 euro was, is dit in 2017 gestegen tot 15.262 euro; een toename van 14,2 procent. Het hoogste gewenste bedrag is te vinden in Flevoland. Flevolanders willen dit jaar gemiddeld 18.510 euro lenen voor een verbouwing. Dit is ruim 11 procent meer dan wat de inwoners van Flevoland vorig jaar wilden lenen.
Waar inwoners van Friesland vorig jaar het laagste gemiddelde leenbedrag wensten, zijn het ook dit jaar weer Friezen die het minst willen lenen voor een verbouwing. Het gemiddelde leenbedrag in Friesland is 12.881 euro. Ten opzichte van 2016 is het leenbedrag in Friesland hiermee wel ruim 10 procent omhoog gegaan
Het aantal aanvragen voor een verbouwingslening is onder huurders gestegen met 35 procent. 22,2 procent van de leningaanvragen ten behoeve van een verbouwing komt dit jaar van huurders. Het gemiddelde leenbedrag onder huurders bedraagt hierbij 8.990 euro.

 

Meer informatie: https://www.geldshop.nl/duidelijk-over-lenen/actueel/leenonderzoek-verbouwingen-2016-vs-2017

 

Artikel geplaatst op: 04 januari 2018 - 12:18

Gerelateerd

Delen