Nieuws
Winterse lucht boven de Paarlemoervijver REGENBOOGBUURT - Oker (geel), koraal (rood, roze en oranje) en cinnaber (een donkerrode kleur van een mineraal) zijn... Fonds voor Bijzondere Noden Almere houdt spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Het Fonds voor Bijzondere Noden is sinds deze maand één keer per veertien dagen aanwezig... Line dance sociaal belangrijk voor ouderen Door Kirsten Thuis-WoudenbergSTEDENWIJK – ‘Een lief mens’, ‘erg sociaal’ en ‘attent’, zo omschrijven deelnemers van de line danceles... Gezellige zondagen DE MEENTEN – Om de saaie zondagmiddag voor veel Havenaren van middelbare leeftijd wat plezieriger te maken start... Utrechts kamerkoor Multiple Voice in Goede Rede HAVEN CENTRUM - Vocaal Ensemble Multiple Voice geeft op zaterdag 3 februari een koorconcert in Goede Rede met... Video: line dancen voor ouderen Video: Anneke Lit geeft al 30 jaar line danceles aan ouderen. Meer video's op: www.adwtv.nl    Almeerse fitnessinstructeur Sander Hoek in tv-programma ALMERE – De Almeerse Sander Hoek is naast gitarist bij de meezingband Rock-A-Oke ook fitnessinstructeur. Op die manier... Afsluitingen fietspaden zijn Almeerders doorn in het oog Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De vele afgesloten fietspaden zijn het CDA een doorn in het oog. De partij... Reuzenwaterlelie Almere Jungle opnieuw in bloei HOUT – In augustus 2016 bloeide de reuzenwaterlelie van Almere Jungle al, toen nadat hij pas een maand... Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond...

'Mijn liefde voor varen ontstond op Noorderplassen'
Rebecca Belmer bouwt mee aan Solar Boat TU Delft

Door Robert Mienstra
ALMERE – “Ik bouw nu al een jaar fulltime mee aan de nieuwe Solar Boat van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) ”, vertelt de Almeerse studente Maritieme Techniek Rebecca Belmer (20). “Het doel is dat we met deze boot op zonne-energie een bijdrage gaan leveren aan het tegengaan van de grote vervuiling die de scheepvaart teweegbrengt.”
Rebecca Belmer: "Wij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft in de maritieme wereld." (Foto: aangeleverd)

“Wij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft in de maritieme wereld”, zegt Belmer. “De toepassing van die energie is eigenlijk vrij simpel. Daarom ontwerpt en produceert ons team van 24 studenten van de TU Delft een zonneboot die vaart op draagvleugels.”
Met twee draagvleugels ‘vliegt’ de boot over het water. “We kunnen er een topsnelheid van 55 kilometer per uur mee bereiken. We werken nu aan stabiliteit, snelheid en betrouwbaarheid”, legt Belmer uit. “Met de boot die we bouwen doen we mee aan de internationale Solar Sport One competitie. Deze bestaat uit races in zowel Nederland als Monaco.”
Toepasbaar

De studenten willen met de maritieme bedrijven gaan sparren over de toepasbaarheid van duurzame energie in de maritieme wereld. “Zo willen wij een bijdrage leveren aan het schoonmaken van de scheepvaartwereld en daardoor meewerken aan een gezond milieu.”
Noorderplassen

Belmer wil na haar studie aan de slag in de maritieme wereld. “Het lijkt me geweldig om schepen of grote jachten te ontwerpen. Dan wil ik natuurlijk ook toepassen wat ik nu leer en ontdek over schone energie”
De studente kreeg als kind al de liefde voor varen ingegeven. “Op de Noorderplassen leerde ik heel jong al zeilen van Gerard de Bont. Heel veel kinderen zeilden in Optimisten en Lasers op die plas. Dat ben ik als scholiere van basisschool De Omnibus en van het Trinitas Gymnasium blijven doen. Dat gevoel is nooit meer weggegaan. Alles wat ik nu doe en ga doen is dus ooit begonnen op de Noorderplassen.”
Artikel geplaatst op: 03 januari 2018 - 11:31

Gerelateerd

Delen